; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Ziua HBO aduce la TIFF „Mildred Pierce” și cinci documentare

06 June 2012

Joi, pe 7 iunie, în cadrul Festivalului de film Transilvania, se va desfășura Ziua HBO, iar publicul va fi invitat să vizioneze o serie de producţii originale HBO. La cea de-a unsprezecea ediţie,  HBO aduce la TIFF cinci documentare originale şi miniseria premiată cu cinci premii Emmy şi un Golden Globe, „Mildred Pierce'.

Miniseria HBO „Mildred Pierce', în regia lui Todd Haynes, i-a adus lui Kate Winslet premiul Emmy, dar şi un Golden Globe pentru cea mai bună actriţă într-un rol principal. Filmul dă viaţă memorabilului personaj creat de James M. Cain în romanul omonim din 1941.

Documentarul original HBO „Raiul şi iadul' (Cehia), regizat de David Čálek, prezintă poveştile unor bărbaţi şi femei de vârste, pregătiri şi profesii variate care au descoperit plăcere în diferitele forme ale durerii fizice. Cu interviuri intime şi imagini dramatice, documentarul distruge miturile şi prejudecăţile privind aceste forme de plăcere.

„Dumnezeu a creat sexul' (Polonia), documentar original HBO regizat de Konrad Szołajski, spune povestea părintelui Ksawery Knotz, un carismatic preot catolic, consilier de familie, autor de bestsellere şi conferenţiar în materie de sex.

„Între două lumi' (Ungaria), în regia lui Viktor Oszkár Nagy propune o incursiune atentă în viaţa de zi cu zi a persoanelor dintr-o tabără de refugaţi din Ungaria. Patru limbi, patru tipuri de dor de casă, patru răni, patru lupte. O şansă la un nou început într-o altă ţară.

Documentarul „Vorbitor', regizat de Radu Muntean şi Alexandru Baciu, urmăreşte poveştile mai multor deţinuti aflaţi în diferite penitenciare din ţară, care şi-au găsit partenerul de viaţă în timpul executării pedepsei. La ediţia de anul acesta a Premiilor Gopo, Vorbitor a primit premiul pentru cel mai bun documentar.

„Doina groparilor' este un proiect finalist al Concursului Naţional de  Scenarii iniţiat de HBO România şi realizat în parteneriat cu Festivalul Internaţional de Film Transilvania, ediţia 2010, secţiunea documentar. Filmul regizat de Pavel Cuzuioc prezintă viaţa singurilor locuitori vii ai unui cimitir, groparii şi atitudinea acestora în faţa morţii.

Intrarea este liberă la toate proiecţiile producţiilor originale HBO în cadrul TIFF.

Programul zilei HBO la TIFF:

Raiul şi iadul – Cinema Florin Piersic, 23:30

Dumnezeu a creat sexul – Odeon Cineplex – 6, 22:30

Între două lumi – Institutul Francez Cluj, 22:00

Doina Groparilor – Odeon Cineplex – 5, 22:15

Vorbitor – Odeon Cineplex – 5, 23:15

Mildred Pierce – Cinema Arta, 10:00

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare