; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

„Xena, prinţesa războinică” s-a întors pe micile noastre ecrane

19 June 2012

Dacă vă doriţi să ieşiţi din timpurile noastre şi să pătrundeţi într-o lume mitologică, cu peisaje fermecătoare şi o mulţime de efecte speciale, „Xena, prinţesa războinică' este alegerea ideală.

„Xena, prinţesa războinică', un serial creat de John Schulian și Robert G. Tapert, va fi difuzat de Euforia TV de luni până miercuri, de la ora 20.00.

Serialul cu Lucy Lawless și Renee O’Connor în rolurile principale a fost conceput ca spin-off după „Hercules: The Legendary Journeys' al lui Sam Raimi, însă în scurt timp l-a depășit.

În Grecia Antică, în vremea legendelor, Xena era o războinică de partea dreptăţii. Ea a fugit din satul natal care a fost ars şi a înfiinţat şi condus o armată de indivizi certaţi cu legea pentru ca împreună să terorizeze ţinuturile. Inamică a lui Hercule, Xena începe la un moment dat să regrete răvrătirea sa şi pleacă să îşi găsească liniştea şi răcumpărarea. Alături de prietena sa Gabriele, ea călătoreşte în lung şi-n lat înfruntând forţele răului.

Ce se întâmplă în sezonul 1

Pe parcursul primului sezon o aflăm pe Xena – prinţesa războincă ce se căieşte pentru păcatele comise. La o fermă din Poteiada, ea o întâlneşte pe Gabrielle, cea care avea să-i devină cea mai bună prietenă şi sfătuitoare.

Gabrielle pleacă la drum alături de Xena luând cu ea instrumentele necesare pentru a scrie despre aventurile prin care aveau să treacă.

Xena călătoreşte pe calul Argo. Îl înfuntă pe Morfeu – zeul visurilor, recuperează Cutia Pandorei, o   salvează pe Celestia, se luptă cu titanii şi, alături de Hercule îl eliberează pe Prometeu, se întâlneşte cu Afrodita – zeiţa frumuseţii şi a iubirii, pe Hades – zeul morţii, iar Ares – zeul războiului se îndrăgosteşte de Xena. Ea ajunge să ia parte chiar la Războiul Troian.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare