; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

“Winter Sleep”, câştigătorul Palme d’Or 2014, în cinematografele româneşti, din 16 ianuarie

08 January 2015

Lungmetrajul “Somn de iarnă/ Winter Sleep”, regizat de cineastul turc Nuri Bilge Ceylan, care a fost distins cu trofeul Palme d’Or la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes 2014, va intra în cinematografele româneşti din 16 ianuarie, potrivit unui comunicat de presă.

Winter-Sleep-Movie-Wallpapers

Filmul regizorului Nuri Bilge Ceylan, cunoscut şi pentru pelicula “Once upon a time in Anatolia”, spune povestea fostului actor Aydin, proprietar al unui mic hotel într-un sat din podişul Anatoliei, care este într-un permanent conflict cu cei din jur, cu mariajul său, dar şi cu sine.

Aydin trăieşte în micul hotel împreună cu tânăra sa soţie, Nihal, şi sora, Necla. De cum vine iarna în sat, hotelul se transformă în adăpost, dar devine în acelaşi timp o cuşcă ce hrăneşte animozităţile dintre cei trei.

Winter Sleep

“Winter Sleep”, declarat o capodoperă, un film sublim, delicat şi emoţionant, despre iubire, familie şi societate, este considerat de publicaţia Chicago Tribune “cea mai bună adaptare a lui Cehov pentru marele ecran”.

“Una dintre cele mai importante realizări ale anului. Actorii lui Ceylan îşi interpretează rolurile cu atâta precizie şi emoţie, încât şi Bergman ar fi aplaudat”, apreciază Screen International.

“Somn de iarnă/ Winter Sleep” va rula, începând cu 16 ianuarie, în Bucureşti, la Cinema Studio, Cinema Union, Cinema Elvira Popescu, Hollywood Multiplex Bucureşti Mall, Movieplex, Grand Cinema Digiplext, în Cluj-Napoca, la Cinema Victoria, în Târgu Mureş, la Cinema Arta, în Constanţa şi Braşov, la Cityplex.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare