; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Wild carpathia_4

FOTO. Ultimul episod din seria „Wild Carpathia”, în premieră la TVR

03 October 2016

Duminică, 9 octombrie, de la ora 18.35, TVR 1, TVR HD şi TVRi difuzează în premieră ultima parte a seriei „Wild Carpathia', un îndemn pentru protejarea zonelor rurale, a patrimoniului cultural şi istoric, a biodiversităţii din România.

Ultimul episod al seriei – Wild Carpathia – Seasons of Change, Marea Britanie, 2016 – urmăreşte transformările peisajului din Carpaţi – de la ruginiul toamnei, trecând prin zăpezile iernii, până la înmugurirea de primăvară – şi elogiază frumuseţea fără egal a naturii, într-o lume a culorilor vii şi a tradiţiei păstrate nealterată peste veacuri. De la sate şi comunităţi ce prosperă graţie conservării şi eco-turismului la locuinţe neolitice în peşteri, de la piscuri îndepărtate, îmbrăcate în zăpadă, la biserici de gheaţă, filmul prezintă o faţă nemaivăzută a României.

Episodul intitulat „Anotimpurile schimbării' poate fi urmărit în premieră şi în exclusivitate duminică, 9 octombrie, de la ora 18.35, la TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional.

[Not a valid template]

Seria de filme documentare „Wild Carpathia' cuprinde patru episoade despre minunile naturii din munţii şi pădurile României. Prezentatorul şi poetul Charlie Ottley, care semnează şi scenariul seriei, îşi conduce telespectatorii prin ţara noastră şi le dezvăluie satele tradiţionale, mănăstirile, cultura autentică. Colindând România, realizatorii au descoperit zone întinse al căror peisaj a rămas neschimbat de mii de ani. De-a lungul celor patru episoade, facem cunoştinţă cu o gamă largă de personaje, de la ciobani, ecologişti, meşteşugari şi până la alteţe regale, cu toţii implicaţi în păstrarea şi conservarea ultimelor zone sălbatice din Europa.

„A fost o experienţă incredibilă să călătorim în România şi să avem ocazia de a prezenta această ţară incredibilă, cu speranţa că zonele sălbatice ale Carpaţilor vor fi protejate – cu modalităţile de turism potrivite, declara producătorul Alisdair Grant.

Primele părţi ale seriei au fost transmise la TVR în toamna anului 2014. Ultima parte, a cărei producţie a fost abia încheiată, poate fi urmărită în premieră duminică, 9 octombrie, de la 18.35, la TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional.

Citește și:

1. Episodul 2 al seriei Wild Carpathia', sâmbătă, la TVR

2. TVR 1 transmite trilogia de filme documentare „Wild Carpathia'

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare