; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Weekendul iubirii la tv şi cinema

11 February 2010

Dacă o cină romantică la un restaurant este prea scumpă sau dacă vremea de afară nu vă îmbie la o plimbare prin parc, cu siguranţă programele posturilor TV sau ale cinematografelor din Capitală vor fi alegerea perfectă de Ziua îndrăgostiţilor. Astfel, de vineri, 12, şi până duminică, 14 februarie, veţi fi cuprinşi de fiorii dragostei urmărind poveşti pline de umor şi romantism atât la televizor, cât şi la cinema.

Bella şi Edward trăiesc o dragoste imposibilă.

Amurg (Twilight, 2008), 14 februarie, HBO, ora 20.00

Filmul este prima ecranizare din cele patru cărţi ale celebrei serii Amurg' scrisă de autoarea americană Stephenie Meyer.

Când Bella Swan (Kristen Stewart, care a primit două premii MTV Movie Award şi tot atâtea Teen Choice Award pentru rol) s-a mutat în Forks, cu tatăl său, nici nu şi-a imaginat cum îi va schimba viaţa această decizie. Ea se îndrăgosteşte iremediabil de Edward Cullen (Robert Pattinson, premiat de trei ori la MTV Movie Award şi la Teen Choice Award pentru acest rol), un vampir care refuză să atace oameni şi care o place la rândul lui. De parcă situaţia nu ar fi fost una destul de nefirească, relaţia le este perturbată de apariţia unor alte creaturi asemenea lui, între care James (Cam Gigandet), care vrea să o ucidă pe Bella. Pelicula a fost nominalizată la Saturn Award pentru cel mai bun film fantastic.

Te iubesc, nu te iubesc (I Love You, I Love You Not, 1996), 14 februarie, Kanal D, ora 16.30

Filmul prezintă povestea lui Daisy (Claire Danes), o tânără evreică, înscrisă la o şcoală din Manhattan. Neputând să se acomodeze cu colegii de clasă, Daisy se apropie tot mai mult de Nana (Jeanne Moreau), bunica ei, care îi vorbeşte cu mândrie despre originea lor evreiască. Ethan Wells (Jude Law), colegul de liceu al fetei, pare să o îndrăgească, dar între ei se pare că nu poate fi nimic serios când băiatul află că fata e evreică.

Eu şi Prinţul 3: Luna de miere (Prince & Me 3: A Royal Honeymoon, 2008), 14 ferbruarie, Acasă, ora 20.30

Paige (Kam Heskin), o fată obişnuită din Wisconsin, acum regină, şi Edvard (Chris Geere), fostul prinţ al Danemarcei, acum rege, încep o nouă viaţă împreună şi pleacă în luna de miere în Belavia. Ei nu se pot bucura de peisajul mirific, întrucât află că primul-ministru plănuieşte să transforme regiunea într-un camp petrolier, iar o fostă iubire din trecutul lui Paige ameninţă să scoată la iveală secrete bine păstrate.

Romeo şi Julieta (Romeo + Juliet, 2006), 14 februarie, Pro TV, ora 23.00

Urmăriţi o adaptare modernă a celebrei piese a lui William Shakespeare. Membrii familiilor rivale Montague şi Capulet, traficanţi de arme, se războiesc în plină stradă, iar copiii lor, Romeo (Leonardo DiCaprio) şi Julieta (Claire Danes) trăiesc o iubire imposibilă. Pelicula a fost nominalizată la premiile Oscar pentru regie artistică.

Doar un sărut (Just a Kiss, 2002), 13 februarie, Acasă, ora 20.30

Regizorul de reclame Dag (Ron Eldard) locuieşte cu iubita lui, Hallie (Kyra Sedgwick), iar cel mai bun prieten al lui este Peter, un actor frustrat care are o relaţie cu Rebecca (Marley Shelton). Dag şi Rebecca au o aventură, iar când partenerii lor află, se declanşează o serie de evenimente care le vor schimba vieţile tuturor, inclusiv ale celui de-al treilea cuplu, Andre (Taye Diggs) şi Collen (Sarita Choudhury).

Cartea dragostei (Book of Love, 2004), 13 februarie, Euforia, ora 20.00

Elaine (Frances O’Connor) şi David Simon Baker păreau a se bucura de o căsnicie perfectă. Dar totul se schimbă după ce-l întâlnesc pe Chet (Gregory Smith), un adolescent inocent de 15 ani. Între cele trei personaje ale acestui triunghi se formează aproape spontan o puternicã legătură, dar un moment de rătăcire ameninţă să distrugă miezul acestui trio care trăieşte o viaţă idilică.

Frumoasa veneţiană (Dangerous Beauty, 1998), 13 februarie, Antena 1, ora 22.30.

În Veneţia secolului 16, Veronica Franco (Catherine McCormack) se îndrăgosteşte de Marco Venier (Rufus Sewell), un bărbat de viţă nobilă. Din păcate, familia lui este împotriva căsătoriei lor. Neputând să se mărite cu alesul inimii ei, Veronica este sfătuită de mama ei, Paola, să devină curtezană. Odată cu apariţia ciumei şi a pregătirilor de război, vremurile devin foarte tulburi, iar curtezanele sunt învinuite de blestemul căzut asupra oraşului şi acuzate de vrăjitorie.

În ritm de hip hop (Save the Last Dance, 2001), 12 februarie, Prima TV, ora 22.30

Sara (Julia Stiles), care provine dintr-o clasă mijlocie, dintr-un orăşel mic din Illinois, visează să-şi dedice viaţa baletului, iar Derek (Sean Patrick Thomas), prinţul încoronat' al unui club de muzică din centrul oraşului Chicago, dansează pe ritmuri hip-hop. Când se descoperă, ei împart atât dragostea pentru dans, cât şi pasiunea care se naşte între ei.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare