Homepage  / Știri

Warner Bros., dat în judecată din cauza „The Matrix Resurrections”. Care este motivul

Warner Bros., dat în judecată din cauza „The Matrix Resurrections”. Care este motivul

de Roxana Mirea,

Coproducătorul filmului The Matrix Resurrections a dat în judecată Warner Bros. Motivul este reprezentat de faptul că filmul a fost lansat pe HBO Max în aceeași zi în care a debutat în cinematografe. Cum de s-a ajuns la această situație.

Warner Bros., dat în judecată din cauza „The Matrix Resurrections”

Village Roadshow, compania care a co-produs „Matrix Renașterea” / „The Matrix Resurrections”, a dat luni în judecată Warner Bros., acuzând că lansarea în același timp a filmului pe HBO Max și în cinematografe i-a afectat performanța la box office și a fost o încălcare a contractului, relatează The Wall Street Journal.

Warner Bros. a anunțat la sfârșitul anului 2020 că toate filmele sale din 2021 vor apărea în cinematografe și pe HBO Max în același timp, pe fondul pandemiei de COVID-19. The Matrix Resurrections fusese programat să aibă premiera în în aprilie 2022. Asta înseamnă că filmului nu i s-ar fi aplicat regula de a avea premiera pe HBO Max concomitent cu cea din cinematografe. Ulterior, Warner Bros. a decis ca filmul să aibă premiera în decembrie 2021.

Singurul scop al WB în avansarea datei de lansare a filmului The Matrix Resurrections a fost să creeze un val de nevoie disperată de abonamente premium HBO Max pe sfârșit de an din ceea ce știa că va fi un film de succes, în ciuda faptului că știa foarte bine că va decima veniturile box office-ul și va priva Village Roadshow de orice avantaj economic de care s-ar bucura WB și afiliații săi”, se arată în plângere, potrivit Yahoo Entertainment.

Ce încăsări a avut „The Matrix Resurrections” la box-office

„The Matrix Resurrections” a dezamăgit la box-office, încasând doar 37 de milioane de dolari pe plan intern, deși un alt factor a fost, probabil, concurența cu „Spider-Man: No Way Home”, un fenomen masiv la box office, lansat cu mai puțin de o săptămână mai devreme. O serie de filme Warner Bros., precum „Dune” și „Godzilla vs. Kong”, au avut performanțe destul de bune în 2021, în ciuda faptului că sunt pe HBO Max.

Procesul lui Village Roadshow amintește de unul intentat de Scarlett Johansson împotriva Disney anul trecut, susținând că a pierdut milioane de dolari pentru că studioul a lansat „Black Widow” pe Disney+ și în cinematografe în același timp. După un război public de cuvinte între cele două părți, Disney și Johansson s-au mulțumit cu o sumă nedezvăluită.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton