; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Turneul game of thrones live concert experience

Vrem o școală ca afară! La Harvard, se face istorie medievală după „Urzeala tronurilor”

06 June 2017

În timp ce cel de-al șaptelea sezon, și penultimul L, din „Urzeala tronurilor' / „Game of Thrones' va intra pe micile ecrane luna viitoare la HBO, Universitatea Harvard propune cursanților săi un curs inspirat din universul creat de George R.R. Martin, a aflat „Time'.

Cursul de la Harvard, care se intitulează „The Real «Game of Thrones»: From Modern Myths to Medieval Models' („Adevărata «Urzeală a tronurilor»: De la miturile moderne la modele medievale', n.r.), vrea să descopere elementele de istorie medievală care l-au inspirat pe celebrul autor al seriei „Cântec de gheață și foc'. Sean Gilsford, profesor de istorie medievală, crede că universul lui George R.R. Martin „are ecou, se inspiră și prelucrează istoria și cultura medievală eurasiană dintre anii 400 și 1500', preluând „o serie de personaje arhetipale (regele, soția perfectă, al doilea fiu, aventurierul și altele)'.

Racha Kirakosian, a doua profesoară care va susține cursul, speră că subiectul va încuraja studenții să se înscrie la studiile medievale. Ea a declarat că s-a inspirat chiar de la studenți:

„În timp ce le citeam versetele medievale, ei exclamau «oh, asta-i din „Urzeala tronurilor'!», când de fapt, este invers!'.

Ca exemplu, Richa Kirakosian spune că personajul Cersei Lannister, „regina răzbunătoare', interpretată de Lena Headey, seamănă destul de bine cu Crimhilda, personajul principal din „Cântecul Nibelungilor', epopee medievală din secolul al XIII-lea.

Nu e prima oară când Westeros-ul ajunge subiect de curs, despre alte universități care l-au adus pe George R.R. Martin în atenția studenților, „TVmania' a mai scris aici.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare