; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Ruxandra Gheorghe2, Vorbeste corect, TVR 1

„Vorbeşte corect!”, cu Ruxandra Gheorghe Negrea, de astăzi la TVR 1

09 March 2015

Aceeaşi echipă reia proiectul fostei emisiuni „Corect' după 4 ani. „Vorbeşte corect!' începe astăzi şi este difuzată la TVR 1.

 Ruxandra Gheorghe2, Vorbeste corect, TVR 1

„Să dedicăm măcar 5 minute limbii române!' este îndemnul realizatorilor noii emisiuni, pe care TVR 1 o difuzează de luni până vineri, la 12.35 şi 19.35.

Vorbeşte corect! este îndemnul nostru, adresat tuturor românilor. Într-o epocă în care totul se petrece cu mare viteză, oamenii nu mai au timpul necesar pentru a se informa suficient. Citesc ziare, se uită la televizor, se întâlnesc cu alţi oameni, dar nu mai sunt atenţi la felul cum este folosită limba română de către cei din jurul lor. Şi, de multe ori, nu sesizează că ei înşişi vorbesc incorect', au motivat realizatorii reluarea proiectului fostei emisiuni „Corect'.

În prima parte a emisiunii, într-un reportaj filmat pe stradă, telespectatorii vor fi provocaţi să găsească greşeala dintr-un text, iar cei care ştiu varianta corectă vor primi premii în cărţi. În premieră, printre intervievaţii Ruxandrei Gheorghe Negrea se vor număra şi persoane publice.

Iar pentru rubrica interectivă a emisiunii, telespectatorii sunt invitaţi să fie „cu ochii, dar şi cu urechile… în patru' şi să semnaleze orice greşeală de limbă română din emisiuni pe care le urmăresc la televizor. Informaţiile care vor face referiri la o anumită greşeală, ziua când a fost sesizată greşeala, ora şi postul de televiziune vor fi trimise pe adresa de e-mail a emisiunii: [email protected] Acestea vor fi verificate de realizatori şi de consultantul Andreea Dinică  – cercetător ştiintific la Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan – Al. Rosetti” al Academiei Române – şi explicate, oferind telespectatorilor varianta corectă.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare