; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

„Micuţul” judoka Vlăduţ Simionescu: “Abia m-am stăpânit să nu plâng”

03 August 2012

Vlad Arhire, unul dintre reporterii Televiziunii Române de la Londra, l-a pus la încercare pe Vlăduţ Simionescu, „micuţul' judoka de 1,88 m şi 145 de kg. Cum era de aşteptat, Simionescu nu a avut nicio problemă şi i-a arătat reporterului nostru câteva dintre mişcările lui.

„Mai am şi alte procedee, diversific tot timpul. De obicei, îmi place să fiu condus, pentru că, în momentul în care eşti condus, adversarul cedează', a dezvăluit Vlăduţ Simionescu secretul său reporterului Televiziunii Române.

Vlăduţ are 22 de ani, de 16 ani face judo, dar este la prima competiţie majoră din cariera sa. Jocurile Olimpice l-au impresionat încă de la deschidere: „Abia m-am stăpânit să nu plâng când m-am văzut pe stadion, cu atâţia oameni în jur', a mărturisit sportivul nostru. „Greul' delegaţiei române se simte însă motivat de argintul cucerit de fete la judo şi mai ales de ambiţia Alinei Dumitru: „Dorinţa cu care s-a bătut, chiar şi accidentată, lovită la glezne, la cot… nu a cedat şi a luptat. A dat tot ce a putut. Asta e de admirat şi ne motivează pe toţi', a mai spus Vlăduţ.

Simionescu nu e cotat cu şanse la medalie, dar compensează prin optimism: „Ca să învingi trebuie să te convingi că eşti cel mai bun. Niciodată nu m-am speriat şi nu mi-a fost frică de niciunul', spune el. Românul şi-a aflat şi traseul: în turul doi va întâlni unul dintre cei mai temuţi judoka din lume: Iurii Krakovetskii. „Sportivii se împart în două categorii: ursuleţi şi lei. Primul cu care lupt e ursuleţ, după – vine leul', a continuat Simionescu pentru TVR.

Vlăduţ Simionescu debutează la Jocurile Olimpice vineri, 3 august, de la ora 11.30, când va putea fi urmărit în direct la TVR 1.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare