; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Insider politic vlad voiculescu

Vlad Voiculescu la „Insider Politic” de la Prima TV: „Până în 2024 promit fundațiile celor trei spitale regionale: Craiova, Iași și Cluj ”

01 February 2021

Duminică, 31 ianuarie, la Prima TV, jurnalistul Sebastian Zachmann l-a avut invitat în studioul Insider Politic pe Vlad Voiculescu, Ministrul Sănătății.

Acesta a făcut mai multe declarații legate de starea sistemului public de sănătate din România, ce planuri are și ce soluții poate oferi la situația actuală. Sebastian Zachmann l-a întrebat pe Vlad Voiculescu și despre incendiul de la Institutul Matei Balș iar acesta a spus că:

Nu este exclus ca una dintre cauzele incendiului să fie legată de comportamentul unui pacient sau al unui membru al personalului medical. În acel pavilion de la Balș nu era o problemă cu încălzirea. În noaptea cu pricina era căldură. Ministerul Sănătății a investit serios în Institutul Matei Balș în ultimii ani. Nu a venit nicio cerere de finanțare pentru schimbarea uneia dintre instalații sau pentru o investiție anume care ar fi dus la evitarea incendiului.'

În talk-show-ul Insider Politic Vlad Voiculescu a dezvăluit și planurile până în 2024 care cuprind construirea mai multor spitale regionale:

Până în 2024 promit fundațiile celor trei spitale regionale, și nu doar fundațiile: Craiova, Iași și Cluj. Pe lângă asta, trebuie să începem spitale în București, Timișoara, Brașov, Sibiu. Sunt locuri în care infrastructura spitalicească este pur și simplu o rușine. Spitalul Județean din Cluj este o rușine. În momentul de față avem studii de fezabilitate pentru cele 3 spitale regionale – Cluj, Iași și Craiova. Ministrul Tătaru a pornit la sfârșitul anului 2019 o licitație pentru proiectul tehnic. Asta este ceea ce trebuie să fac eu acum.' a spus Vlad Voiculescu.

De asemenea jurnalistul Sebastian Zachmann l-a întrebat pe actualul Ministru al Sănătății despre vaccinarea populației împotriva COVID 19. Despre situația actuală acesta a declarat: Cantitatea de vaccin pe care România o are la dispoziție este încă limitată. Sunt mai multe incertitudini cu privire la dozele de vaccin pe care le vom primi în săptămânile următoare. Anul acesta va trebui încă să purtăm mască.' Întrebat de ce platforma a permis ca unii oameni din etapa a treia să fie vaccinați în etapa a doua, Vlad Voiculescu a răspuns:

E o întrebare pe care ne-am pus-o și noi. Strategia de vaccinare a fost adoptată înainte ca noul guvern să fie investit. Avem o Hotărîre de Guvern prin care strategia de vaccinare a fost deja pusă la zi. Cel puțin trei sferturi din dozele de vaccin trebuie să meargă către populațiile la risc. Pe toată perioada lunii februarie orice loc liber va fi scos pe platformă și vor fi noi sloturi făcute disponibile pe platformă, toate vor merge către persoanele la risc.'

Emisiunea Insider Politic poate fi urmărită în fiecare duminică, la Prima TV, de la ora 11.00, și va fi locul în care se vor aborda topicurile importante din actualitatea românească iar jurnalistul Sebastian Zachmann nu se va feri să pună întrebări incomode invitațiilor săi.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare