Homepage  / Advertorial

Vizitează și bucură-te de atracțiile Rivierei Olimpului, acum la oferta Hot Summer Sales

Vizitează și bucură-te de atracțiile Rivierei Olimpului, acum la oferta Hot Summer Sales

de Redactia Tvmania

Sursa foto: www.helloholidays.ro 

Riviera Olimpului este sinonimă cu frumusețea absolută a naturii, în care plajele fermecătoare, apele cristaline ale Mării Egee și peisajele montane impresionante se împletesc armonios istoria și miturile despre civilizațiile și credințele care au modelat lumea antică.

În mitologia greacă, Muntele Olimp era casa zeilor, locul unde Zeus, Hera și Poseidon priveau muritorii și își țeseau intrigile. Dion, unul dintre cele mai importante situri antice din zonă, a fost orașul sacru al Macedonenilor, unde arheologii au descoperit sanctuare dedicate zeilor Olimpului, teatre antice și mozaicuri rafinate care evocă o lume pierdută în negura timpului. 

Deși Riviera Olimpului le este mai puțin cunoscută românilor, persoanele dornice de o vacanță pe tărâmul zeilor aleg această stațiune pentru că natura se contopește cu legenda și, pe măsură ce urci, dai de o priveliște spectaculoasă și o liniște care pare să ”vorbească” despre trecut.

Pe urmele zeilor

Această regiune, binecuvântată cu prezența omnipotentă a Muntelui Olimp, este locul perfect pentru turiștii dornici să-și îmbogățească cunoștințele despre miturile elene, despre aura mistică a locurilor sacre, unde odinioară zeii conversau cu muritorii.

Cel mai renumit este Dion, sit arheologic a fost centrul cultic al Macedoniei antice, unde regele Filip al II-lea și fiul său, Alexandru cel Mare, veneau înainte de marile cuceriri. Aici, vizitatorii pot vizita vestigiile templelor dedicate lui Zeus și Demetra, mozaicuri ce ilustrează scene mitice și teatrul unde se presupune că piesele lui Euripide erau jucate pentru prima dată în fața unui public macedonean.

Pe lângă aceste descoperiri arheologice, Dion găzduiește anual și un festival de teatru, care reînvie dramaturgia greacă într-un cadru autentic, oferindu-le spectatorilor o experiență culturală autentică și, în același timp, memorabilă. În timpul acestui festival, povestirile lui Homer și tragediile lui Sofocle prind viață sub cerul liber, la umbra muntelui sacru, transformând situl într-un loc vibrant, unde trecutul și prezentul se întâlnesc.

Călătoria pe Muntele Olimp nu este doar o provocare fizică, ci și o experiență spirituală. Pe măsură ce urci, pădurea densă lasă locul rocilor abrupte și vârfurilor acoperite de nori, iar peisajul care se desfășoară în fața ochilor amintește de măreția și misterul zeilor. Mulți dintre cei care ating vârful Mytikas, cel mai înalt punct al muntelui, descriu sentimentul ca fiind unul transcendental, aproape ca și cum ar putea atinge cerul și ar putea vorbi cu Zeus însuși.

Festin de zei, la preț atractiv

Pe plajele Rivierei Olimpului, tavernele pitorești își întâmpină oaspeții cu o ospitalitate călduroasă, tipic grecească. Aici, mesele sunt cel mai bun prilej de a socializa, de a gusta din toate delicatesele – meze, un platou cu tzatziki (sos de iaurt cu castraveți și usturoi), dolmades (frunze de viță de vie umplute cu orez și ierburi) și brânză feta, servită adesea cu oțet și măsline.

Printre preparatele de bază se numără și fructele de mare, pescuite proaspăt și pregătite simplu, pentru a sublinia prospețimea și gustul natural. Calamarii fripți, creveții saganaki (creveți într-un sos de roșii cu brânză feta) și peștele la grătar sunt doar câteva dintre delicatesele pe care le poți savura, în timp ce valurile mării se sparg liniștitor în apropiere.

În interiorul regiunii, mai aproape de poalele Muntelui Olimp, gastronomia capătă o notă rustică, cu accent pe carnea de miel și de capră, adesea gătite încet, în cuptoare tradiționale sau pe grătar. O specialitate locală este „giouvetsi„, un fel de mâncare reconfortant preparat cu carne de miel, paste orzo și un sos bogat de roșii, servit adesea cu brânză răzuită pe deasupra. 

Niciun festin grecesc nu se încheie fără o selecție de deserturi, care reflectă abundența naturală de nuci și miere din regiune. Baklava, cu straturile sale fine de foi și umplutură bogată de nuci și sirop de miere, este un favorit atemporal. Un alt desert tradițional este „loukoumades„, niște gogoși mici, pufoase, scăldate în sirop de miere și presărate cu scorțișoară sau nuci măcinate.

Rezervă-ți acum sejurul de la Hello Holidays în Grecia! Prețuri irezistibile!

Dacă vrei să ajungi în Grecia, însă nu ți-ai rezervat din timp vacanța, Hello Holidays a pregătit oferte de nerefuzat în cadrul campaniei Hot Summer Sales!  Între 11 și 25 iulie, găsești prețuri fabuloase pentru sejururi Grecia de pe helloholidays.ro:

Halkidiki 

Halkidiki este cunoscută pentru plajele uimitoare și pentru peisajele pitorești. Acum ai de ales între Skentos Studio sau Vicky Studio, la doar 165 EUR/persoană în cameră dublă. Iar pentru plecările din august și septembrie, reducerile ajung până la 50%!

Farmecul Thassos 

În Thassos, un sejur la Amarilia Studio costă DOAR 165 EUR/persoană, tot în cameră dublă. Pentru plecările din lunile ulterioare, reducerea ajunge până la 40%. 

Parga și Insula Lefkada 

Descoperă frumusețea vibrantă a Parga și plajele uimitoare ale insulei Lefkada cu sejurul oferit de Hello Holidays la Diogenis Studio în Parga și Vassia Apartments în Lefkada – sejururi ce costă 199 EUR/persoană în cameră dublă. 

Charter către Creta Heraklion 

Dacă alegi un zbor direct spre Creta, ai deal-uri fabuloase: 250 EUR/adult pentru plecarea din 15.07 și 200 EUR/adult pentru cea din 29.07. Plecările din August și Septembrie vin și ele cu o extra-reducere de 100 EUR/adult.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton