; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Visul unor nopti de vara

25 June 2007

N-are consistenta si maturitatea suratei de pe Batranul Continent, dar ramane competitia cu cea mai mare densitate de fente pe metrul patrat. E Copa America, intrecerea fotbalului-spectacol din Lumea Noua.

Mileniile de istorie lasate in urma de colonistii latini care au traversat Oceanul pentru a fonda o noua civilizatie le-au dat acestora o dinamica exploziva in toate directiile. Cei din urma au fost cei dintai si in fotbal. Abia ajunsi in noua lor patrie, ibericii si italienii deveniti argentinieni, brazilieni sau uruguayeni o data cu debarcarea pe pamant sud-american au si “pus”
de-o distractie. Organizata intre 2 si 17 iulie 1916, cu ocazia aniversarii centenarului de cand Argentina cucerise independenta, Copa America este cea mai veche competitie fotbalistica din lume.
Editia din acest an a Copei America – a 42-a din istorie – e organizata de Venezuela. La startul intrecerii se vor alinia 12 echipe – Argentina, Bolivia, Brazilia, Chile, Columbia, Ecuador, SUA, Mexic, Paraguay, Peru, Uruguay si Venezuela. Favorite raman insa cele doua “mari” ale Americii Latine, Argentina si Brazilia.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare