Homepage  / Vedete / Vedete străine

Visul regelui Charles devine realitate. Ce titlu va primi soția sa Camilla, după încoronare

Visul regelui Charles devine realitate. Ce titlu va primi soția sa Camilla, după încoronare
9

de Andra Stana,

Palatul Buckingham a făcut publică o nouă fotografie oficială care îi reprezintă pe Charles și pe Camilla, precum și amănunte referitoare la invitația care va fi trimisă celor peste 2.000 de oaspeți așteptați la ceremonia de încoronare a regelui, din luna mai.

Regina consoartă devine „regina Camilla”

Palatul Buckingham a anunțat recent că, după încoronare, soția monarhului va fi cunoscută sub numele de regina Camilla.

Vestea a venit în timp ce oficialii au publicat o imagine a invitației cu ilustrații elaborate care va fi trimisă la sfârșitul acestei luni celor 2.000 de invitați care și-au asigurat un loc mult râvnit la Westminster Abbey pe 6 mai, scrie Dail Mail.

În noua fotografie-portret, regina poartă o rochie albastră, o creație a Fionei Clare.

Primul indiciu că visul îndelungat al regelui de a-și avea soția încoronată regină alături de el se va realiza în cele din urmă a venit chiar din textul invitației: „Încoronarea Majestăților Lor Regele Carol al III-lea și Regina Camilla”.

Visul regelui Charles devine realitate. Ce nume va purta soția sa Camilla, după încoronareIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 9

Întrebat despre acest titlu – în condițiile în care comunicatul de presă care îl însoțea încă se referea la Camilla ca regină consoartă – un consilier regal de rang înalt a confirmat: „Era logic să se facă referire la Majestatea Sa ca regina consoartă în primele luni ale domniei Majestății Sale, pentru a face distincție față de Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a.

Regina Camilla este titlul potrivit pentru a fi pus în opoziție cu Regele Charles pe invitație. Încoronarea este un moment potrivit pentru a începe să se folosească „Regina Camilla” în calitate oficială. Toate fostele regine consoarte au fost cunoscute ca regină plus prenumele lor”, a explicat acesta.

Decizia luată de Camilla în ziua nunții sale cu Charles

Când s-a căsătorit cu prințul de Wales, în 2005, în cadrul unei ceremonii civile – la care regina Elisabeta a refuzat să participe – s-a anunțat că Camilla „intenționa” să fie cunoscută sub numele de prințesă consoartă atunci când soțul ei va urca pe tron.

Folosirea cuvântului „intenționat” a fost menită să le ofere consilierilor regali spațiu de manevră, dar la acea vreme mulți încă o învinuiau pentru destrămarea căsătoriei lui Charles cu Diana, Prințesa de Wales.

De atunci, însă, Camilla, în vârstă de 75 de ani, i-a cucerit pe mulți cu simțul umorului și activitatea sa de susținere a victimelor violenței domestice, precum și cu promovarea alfabetizării.

O persoană din interiorul familiei regale a declarat recent: „Majestatea Sa a considerat întotdeauna că este o chestiune de onoare. El este rege, așa că, prin urmare, rezultă că soția sa ar trebui să fie regină.”

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton