Virgil Ianțu, despre rolul lui în viața fiicei sale
Virgil Ianțu a vorbit deschis despre responsabilitatea unui tată în viața copilului său, subliniind importanța sprijinului, protecției și ghidării. Într-o postare pe Facebook, prezentatorul TV a explicat ce înseamnă pentru el să fie tată și cum își dorește să inspire părinții prin podcastul său, „Cu Tata la Interviu”.
Prezentatorul TV, care a împlinit 54 de ani în februarie, este extrem de apropiat de fiica sa, Jasmina. În vârstă de aproape 20 de ani, vârstă ce o va împlini în iulie.
„Eu sunt tată de fată și cred că rolul unui tată este să inspire siguranță, integritate, curaj, protecție. El este cel care îi oferă copilului sprijin necondiționat în momente grele, recunoaștere în momente bune și susținere în îndeplinirea visurilor. Tatăl trebuie să reprezinte o autoritate, să fie un model de urmat, care luptă cu oricine și cu orice pentru copilul lui, dar pentru asta trebuie neapărat să îl cunoască. Să îi știe problemele, să fie deschis și receptiv, să își arate vulnerabilitatea, pentru a-i oferi copilului un cadru în care să vadă că nu doar lui i se întâmplă lucruri neplăcute. Să îi fie partener de joacă și să îi ofere un spațiu de siguranță în care nimic rău nu i se poate întâmpla”, a scris Virgil Ianțu pe Facebook.

VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 8
Virgil Ianțu, despre podcastul „Cu Tata la Interviu”
Virgil Ianțu a lansat un nou proiect intitulat „Cu Tata la Interviu”. Prin acest podcast, Virgil Ianțu aduce în prim-plan poveștile unor copii deveniți celebrități și relațiile lor cu părinții, discutând deschis despre etapele semnificative ale vieții lor.
„De aici și ideea podcastului „Cu Tata la Interviu”, prin care aduc în prim-plan copii deveniți celebrități, împreună cu tata, în care vorbim deschis despre etapele prin care au trecut împreună pentru a ajunge la momentul de astăzi, fiind modele și inspirație pentru cei care îi apreciază și care sunt la început de drum. Nu toate etapele au fost perfecte, nu toți părinții sunt buni de luat ca model, dar așa vom avea parte de exemple inspiraționale sau altele care ne arată cât de grea poate fi viața unui copil care a crescut, poate fără un ghidaj sănătos, în presiune, fără afecțiune sau fără dragoste.
Am avut multe întâlniri cu adolescenți, copii, tineri și să știți că singurătatea în rândul lor este deja un fenomen față de care trebuie să luăm atitudine. Am o mare satisfacție când văd că pot aduna copii alături de părinți, încercând să-și restabilească un moment 0 de la care să repornească împreună la drum. Ultima experiență de la Londra a fost superbă. Părinții și-au reamintit de cel mai important lucru din viața lor, reușind să se reconecteze cu propriii copii, propunându-și schimbări în relația cu ei, și una dintre lecțiile primite atât de copii, cât și de părinți, este să avem răbdare unii cu ceilalți, pentru că, așa cum nici ei nu au mai fost copii, nici noi nu am mai fost părinți”, a mai scris Virgil Ianțu.
Citește și: