; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Viitorul se vede in 18 megapixeli

07 September 2009

Viitorul model EOS de la Canon promite sa fie un aparat excelent pentru utilizatorii avansati, la un pret decent pentru dotarile sale.

La sfarsitul lunii septembrie, din fabricile Canon va iesi un nou model din seria EOS. Varianta 7D inglobeaza unele dintre caracteristicile cerute de clienti. Camera va fotografia la rezolutia de 18 megapixeli si va putea capta imagini in rafala la 8 cadre pe secunda.

Viscere digitale
Ce bunatati vor gasi pasionatii in noul aparat de la Canon? Cele mai importante detalii sunt: ecranul de 7,62 de centimetri, sistemul de autofocus cu 19 puncte, controlul fara fir al blitului, o carcasa care incearca sa nu afecteze prea mult mediul inconjurator.
Cand vei fotografia in rafala, aparatul va putea stoca pana la 126 de imagini JPG pe un card UDMA, ceea ce il transforma intr-un aparat indicat atat pentru studio cat si pentru exterior. Se adapteaza la lumina slaba gratie senzorului care merge de la 100 la 6.400 ISO, cu posibilitatea de extindere pana la 12.800.
Camera nu este o simpla imbunatatire a lui EOS 50D, ci vine cu propriile performante. La capitolul video, se remarca modul de captura Full HD cu rezolutia de 1.920 x 1.080 de pixeli. Vei putea alege rate de captare de 24, 25 sau 30 de cadre pe secunda. Evident, aparatul are un microfon extern, dar este dotat si cu iesire pentru dispozitive HDMI.

Puncte de focus
Cele 19 puncte de focalizare reprezinta o performanta pentru EOS 7D. Practic, imaginea va fi clara in tot atatea puncte din cadru, lucru usor de controlat prin vizorul cu putere de marire 1X. Este primul model EOS SLR care are aceasta caracteristica dar ramane la fel de performant in cazul unei deschideri a diafragmei de 5,6. Acest lucru inseamna ca vei putea fotografia profesional diverse evenimente, fie ca sunt statice sau dinamice. Poti alege oricare dintre cele 19 puncte pentru a urmari subiectul in miscare, in modul AI Servo.

de George Hari Popescu

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare