; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Viata ca o loterie

31 August 2009

Cursele de cai sunt unele dintre cele mai periculoase competitii din lumea sporturilor, jocheii punandu-si viata in pericol de fiecare data cand concureaza.

Jocheii intra in circuitul curselor de cai inca din perioada adolescentei si trebuie sa treaca printr-o serie de probe pentru a demonstra ca sunt pregatiti sa concureze pe hipodrom. Cu cateva exceptii, cei mai multi sunt angajati de posesorii de cai si concureaza pentru un onorariu fix (care este platit indiferent de rezultat) si un procent din castig – in cazul in care ocupa o pozitie pe podium. Se pregatesc luni de zile pentru a fi capabili sa controleze caii ce cantaresc, in medie, o jumatate de tona si galopeaza cu o viteza de peste 60 de km/h.

Pretul performantei
Accidentele sunt destul de frecvente pe hipodrom si, de foarte multe ori, au urmari dramatice, motiv pentru care primele de asigurare ale jocheilor, care sunt urmariti in permanenta de o ambulanta cand concureaza, sunt printre cele mai scumpe din lumea sporturilor. Insa sacrificiile acestor curajosi calareti nu se opresc aici. Deoarece sunt nevoiti sa-si mentina greutatea sub un anumit nivel, unii jochei recurg la tehnici neconventionale pentru a pierde kilogramele in plus si ajung, in timp, sa sufere de anorexie.

Povestea unor jochei
In seria de documentare “Jocheii”, care va debuta la Animal Planet cu episodul “La start”, pe 6 septembrie, aveti ocazia sa intrati in culisele curselor de cai, o lume dominata de riscuri si rivalitati, pentru a afla povestile acestor sportivi care sfideaza moartea.

de Cristian Horga

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare