; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

59713201_1287017731450663_477919268931895296_o

Viasat History difuzează în format maraton serialul documentar „Creaturi legendare”

05 June 2020

Duminică, 7 iunie, și marţi, 9 iunie 2020, putem vedea în format maraton pe Viasat History toate cele 10 episoade ale serialului documentar „Creaturi legendare' / „Mythical Beasts', o producție britanică din 2018.

 

De mii de ani, toate civilizațiile au crezut în creaturi mitice: dragoni, ciclopi, uriași, vampiri, monștri marini. Și astăzi, suntem la fel de fascinați de aceste ființe legendare: în continuare filmele, cărțile și documentarele care abordează astfel de teme au un public gata să se delecteze cu legende. Dar producătorii documentarului „Creaturi legendare' au încercat altceva: de unde vin aceste povești și e cumva în spatele lor vreun firicel de adevăr?

În căutarea răspunsurilor, serialul combină filmările „la fața locului', alături de experți în arheologie și paleontologie, cu animația CGI pentru a „aduce la viață' creaturile legendare.

Fiecare episod, de câte 60 de minute, din „Creaturi legendare' se concentrează asupra unei singure ființe mitologice, căutând în lumea reală, cu ajutorul experților, explicații pentru ceea ce, în aparență, este inexplicabil. De exemplu, oamenii de știință pornesc de la scheletul unui elefant, pentru a vedea dacă este vreo legătură între acesta și mitul ciclopilor, urmăresc liniile maritime pentru a descoperi de ce oamenii credeau că vasele lor au fost înghițite de Kraken sau călătoresc în China, unde dragonii sunt la ei acasă.

„Nu poți să crezi că aceste creaturi sunt pure legende și nu au nicio legătură cu realitatea. Serialul încearcă să descopere aceste legături, dar și fascinația noastră pentru legende', declara la premiera pe Science Channel, directorul canalului, Marc Etkind, aflăm de pe Den of Geek.

Printre experții care apar în documentar se află și specialista în anatomie comparată Joy Reidenberg, care se află pe urmele monstrului din Loch Ness.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare