Homepage  / Cinema

„Venom: Ultimul dans” sosește curând în cinematografe. Dată de lansare, poveste, trailer

„Venom: Ultimul dans” sosește curând în cinematografe. Dată de lansare, poveste, trailer
6

de Andreea Hentea,

După doi ani de la momentul în care s-a anunțat că filmul „Venom: Ultimul dans” va fi realizat, așteptarea fanilor s-a încheiat. Din 25 octombrie îl vom vedea pe foarte popularul Eddie Brock alias Venom (Tom Hardy) supus unor amenințări serioase și obligat să ia o hotărâre devastatoare. Filmul care încheie trilogia ne promite suspans, dar și umor și emoție.

Tom Hardy revine în rolul lui Eddie Brock

Tom Hardy își reia aici celebrul rol al lui Eddie Brock alias Venom, celebrul răufăcător simbiotic din benzile desenate „Spider-Man”. Acum, atât Eddie, cât și Venom (versiunea lui mai întunecată) sunt vânați în ambele lumi, fiind obligați să ia o hotărâre extrem de grea.

Înainte ca regizoarea și scenarista Kelly Marcel să preia regia filmului, Andy Serkis (care a semnat, în 2021, „Venom: Să fie carnagiu”) și-a exprimat dorința de a reveni în franciză pentru acest film, simțind că „au mai rămas multe de explorat împreună cu Venom, până când personajul îl va întâlni pe Omul-Păianjen într-un viitor film aparținând universului Marvel”. Regizorul a fost însă împiedicat să regizeze finalul trilogiei de lucrul la „Animal Farm”, pe care îl amânase pentru a doua aventură a lui „Venom”.

Tom Hardy filmează pentru „Venom 3”. Primele detalii despre ultima parte a trilogieiIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 6

Pendulând printre lumi

Fanii asistaseră deja, la sfârșitul filmului „Venom: Să fie carnagiu”, la scena în care Venom era teleportat în universul Marvel și îl vedea pe Peter Parker (Tom Holland) la o emisiune de știri. Apoi, în scena post-generic din „Omul-Păianjen: Niciun drum spre casă” (2021), Venom era amenințat și simțea efectele vrăjilor multiversului lui Dr. Strange (Benedict Cumberbatch) – care transportase diferiți răufăcători din universul Omului-Păianjen în universul principal Marvel -, după care revenea în universul său, nu înainte de a lăsa în urmă o bucată lipicioasă din dublul său periculos.

Fioros și plin de umor

Filmul „Venom: Ultimul dans” a fost așteptat de fani încă din aprilie 2022, când studiourile Sony au confirmat realizarea sa, în cadrul unui eveniment CinemaCon. Filmul original „Venom” (lansat în 2018 și regizat de Ruben Fleischer) a încasat 856 de milioane de dolari la nivel global, iar „Venom: Să fie carnagiu” (lansat în 2021) a avut încasări internaționale de 502 de dolari, o sumă impresionantă pentru un debut petrecut în pandemie.

Cel de-al treilea film reprezintă debutul în regie al lui Kelly Marcel, scenarista primelor două filme din seria „Venom” – care a scris și acum scenariul, împreună cu Tom Hardy.

Collider explică popularitatea ieșită din comun a lui Eddie Brock printre personaje benzilor desenate Marvel prin „ușurința cu care se transformă din dușman de temut al Omului-Păianjen într-un protector letal, care le inspiră frică celor mai amenințători criminali”, adăugând: „Cu aspectul său inconfundabil, temperamentul seducător și un simț al umorului surprinzător de emoționant, Venom i-a făcut pe fani să-și dorească să-l vadă cât mai mult pe ecran”. Tocmai datorită aceștei popularități a personajului, publicația nu exclude nici preluarea filmelor din franciza „Venom” pe platfome, o dată ce perioada de difuzare în cinematografe se va încheia.

De ce îl admiră Tom Hardy pe Venom

De altfel, chiar Tom Hardy a declarat pentru Indie Wire: „În ceea ce privește personajele Marvel, trebuie să spun că, pentru mine, Venom arată cel mai tare dintre toți, are un fel de nebunie și o atitudine de nepăsare totală”. În vara anului 2018, Tom Hardy a declarat că a semnat contractul pentru trei filme din seria „Venom”. În septembrie 2021, actorul spunea că producătorii ar trebui să continue să dezvolte universul „Spider-Man” în viitoarele filme, dar și că sunt interesați, de asemenea, să extindă povestea lui Venom și în alte producții conexe din universul Marvel.

Interpretarea lui Hardy din cele trei filme a fost foarte bine primită de fani și lăudată de critici, inclusiv pentru vocea pe care Tom Hardy i-a oferit-o personajului. El a portretizat cu succes personalitățile conflictuale ale timidului jurnalist Eddie Brock și ale manipulatorului Venom. Totuși, Tom Hardy a declarat recent, cu ocazia promovării filmului pe rețelele de socializare, că „Venom: Ultimul dans” este ultima producție în care îl joacă pe Venom.

Hardy a postat recent un mesaj pe Instagram, mulțumind pentru cei șapte ani grozavi petrecuți jucându-l pe Venom. Fanii i-au mulțumit pentru interpretarea uimitoare, declarându-se încântați să vizioneze noul film. Mulți și-au exprimat tristețea că se vor despărți de Venom și au declarat că ar fi vrut „să-l vadă pe marele ecran, alături de Omul-Păianjen al lui Tom Holland”, iar o parte dintre ei încă speră că actorul va apărea, în continuare, într-un alt film, probabil următorul din franciza „Omul-Păianjen”, pentru că acesta și Venom ar trebui să mai aibă multe întâlniri în universul Marvel, conform benzilor desenate care le-au inspirat poveștile.

O: Venom: The Last Dance, SUA, 2024 R: Kelly Marcel D: Tom Hardy, Alanna Ubach, Juno Temple, Chiwetel Ejiofor, Rhys Ifans, Stephen Graham.

Sursă foto: Hepta

Citește și:

Cel mai nou VIDEO
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton