; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Vampir amorezat caut Luna noua

23 November 2009

Adaptarea celei de-a doua carti din serie (si preferata lui Robert Pattinson), “Saga Amurg: Luna noua” pune paie pe focul iubirii dintre Bella si Edward.

Prima data cand am citit despre “Twilight” (“Amurg”) era in octombrie 2008. Revista cinematografica “Empire” scria despre filmarile la prima parte a seriei. “Daca nu traiesti furtunile hormonale ale unei fete de 14 ani, probabil nu te-ai familiarizat cu seria de carti ale lui Stephenie Meyer”, scria autorul. Ei bine, de atunci, toata planeta a auzit de povestea care pune pe jar inimile adolscentine ale fetelor de pretutindeni si nu numai. Protagonistul seriei de pelicule ce va ecraniza cele patru carti a devenit din necunoscutul actoras Robert Pattinson – RPattz, fanele isi tatueaza semnatura lui si il urmaresc peste tot cu adoratie (nici macar declaratiile lui despre igiena personala defectuoasa nu le slabesc obsesia), iar daca ii cauti numele pe Google gasesti cu 12,5 milioane mai multe rezultate decat la o cautare a formatiei The Beatles. Si sa nu uitam de milioanele de stiri care bat apa-n piua de doi ani pe marginea presupusei relatii dintre Pattinson si Kristen Stewart.

Vin varcolacii!
Luna aceasta, fenomenul mondial “Twilight” este in plina fierbere, o data cu lansarea celui de-al doilea fim al seriei: “Saga Amurg: Luna noua”. Dupa ce, in “Amurg”, am vazut-o pe liceana Bella Swan (Kristen Stewart) lasandu-se cucerita de vampirul “vegetarian” Edward Cullen (Robert Pattinson), “Luna noua” promite sa pipereze iubirea platonica (a se citi “se pupa, dar atat”) a cuplului cu actiune, personaje noi, efecte speciale si baieti care-si arata pectoraliii bine lucrati. Baietii in cauza sunt Jacob (Taylor Lautner) si intregul trib de indieni Quileute, pentru care luna noua aduce transformarea in varcolaci. Parasita de Edward (dupa ce fratele lui adoptiv incearca sa o manance, la petrecerea ei de 18 ani), Bella intra sub aripa protectoare a acestora, amenintata fiind de vampirii Victoria (Rachelle Lefevre) si Laurent (Edi Gathegi), dar si de Volturi, o veche grupare de “coltosi” care decid soarta oamenilor ce au aflat de existenta lor.

de Monica Popescu

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare