; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Valerian și orașul celor o mie de planete

„Valerian și orașul celor o mie de planete” este cel mai scump film francez făcut vreodată

21 July 2017

Noul film al lui Luc Besson, „Valerian și orașul celor o mie de planete', promite să combine tot ce-ați văzut până acum în SF, „Al cincilea element', „Avatar', „Star Wars', într-un adevărat foc de artificii plin de creativitate și culoare.

Alpha, supranumit și „Orașul celor o mie de planete', este o stație orbitală care adăpostește o gigantică metropolă galactică în care locuiesc peste 17 milioane de indivizi, din 8.000 de specii, veniți aici din toate colțurile universului. În ciuda mărimii și diversității, locuitorii trăiesc în bună pace și înțelegere până în momentul în care o forță misterioasă își face loc și le amenință existența. Pentru a descoperi ce se întâmplă, sunt trimiși la fața locului doi agenți spațio-temporali, Valerian (Dane DeHaan) și Laureline (Cara Delevingne).

Pe 12 mai 2015, Luc Besson anunța pe toate conturile sale sociale – Facebook, Twitter și Instagram – că va face un film inspirat de o bandă desenată franceză „Valérian et Laureline', apărută în 1967, vândută în 10 milioane de exemplare și tradusă în 21 de limbi. Mai precis, va ecraniza volumul „L’Ambassadeur des Ombres', care a fost sursă de inspirație și pentru universul „Star Wars'. „Valerian și orașul celor o mie de planete' marchează întoarcerea regizorului la genul space opera, la 20 de ani după „Al cincilea element' (1997) și el inspirat de aceeași bandă desenată. Besson avea scenariul gata încă din 2009, dar premiera „Avatar'-ului lui James Cameron l-a indispus profund. După ce a văzut filmul a pus totul pe foc și a luat-o de la zero.

 

Cel mai scump film francez

Cu un buget de 197 de milioane de euro, „Valerian și orașul celor o mie de planete' depășește lejer orice film francez făcut vreodată. Înaintea lui, recordul era deținut de „Asterix la Jocurile Olimpice' (2008) cu un buget onest de numai 78 de milioane de euro.

Când a ajuns la astronomica sumă, regizorul și-a dat seama că pentru a scoate cumva cel puțin banii băgați în film, trebuie să-l facă în limba engleză pentru a câștiga o mai mare audiență. Pentru că, dacă mai vrea să facă vreodată vreun film, societatea lui, Europacorp, trebuie neapărat să-și scoată banii.

 

200 de alieni și… Rihanna

Peste 200 de specii diferite de extratereștri apar în film. Regizorul-scenarist a scris peste 600 de pagini numai cu descrierea în detaliu a fiecărui specimen. Și nu că ar fi făcut-o de dragul artei, fiecare actor a parcurs ceaslovul pentru a ști cum să interacționeze pe platou cu „extratereștrii' cu care veneau în contact.

Printre aceștia, o vom recunoaște și pe Rihanna – care duce în spate rolul unei vedete intergalactice de cabaret, pe nume Bubble.

„Nu pot să cred! Suntem în iulie și asta înseamnă că #VALERIAN e aici!!! Prima oară când am lucrat cu un icon al cinema-ului @lucbesson!', a scris vedeta pe o rețea de socializare.

 

„Valerian și orașul celor o mie de planete'

O: Valerian and the City of a Thousand Planets, Franța, 2017

R: Luc Besson

D: Dane DeHaan, Cara Delevingne, Clive Owen, Rihanna, Ethan Hawke

Data lansării: 21 iulie 2017

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare