Valentin Uritescu a murit la vârsta de 81 de ani, după ce încă din tinerețe suferea de Parkinson, o boală degenerativă. Acesta se retrăsese din viața publică de câțiva ani din cauza problemelor sale de sănătate.
Valentin Uritescu a murit la vârsta de 81 de ani, după ce încă din tinerețe suferea de Parkinson, o boală degenerativă. Acesta se retrăsese din viața publică de câțiva ani din cauza problemelor sale de sănătate.
Actorul, care locuia de câțiva ani într-un centru de îngrijire, unde primea ajutor medical de specialitate, a fost internat la un spital particular din București în luna mai, după ce a început să se simtă mai rău.
De doi ani stă aici, poate mai mult. Arată foarte bine. E mai bine ca la hotel. Acolo l-am trimis, pentru că merită să stea într-un loc bun, unde este îngrijit!
Valeria Uritescu, soția fostului actor, pentru Fanatik
Chiar Valentin Uritescu a fost cel care le-a cerut membrilor familiei sale să-l după într-un centru medical, unde să poate fi monitorizat și ajutat corespunzător, deoarece avea perioade când nu se putea descurca singur.
Recunoaşte lumea din jur, dar de multe ori pur şi simplu nu poate vorbi. Alternează zilele bune cu cele proaste, iar chestiunea asta pare constanta ultimilor ani, dar ce mă îngrijorează foarte tare este faptul că nu avem o predicţie asupra stării sale viitoare. Pur şi simplu, nimeni nu poate anticipa care va fi ziua sau zilele acelea bune şi când vor urma cele rele, ca să ne pregătim şi pentru una, şi pentru cealaltă
Valeria, soția lui Valentin Uritescu, în urmă cu un an
Regretatul artist este tatăl actorului Bogdan Uritescu, care este și prezentator al emisiunii Digi Animal Club, difuzată de Digi Animal World.
Născut pe 4 iunie 1941 în județul Alba, Valentin Uritescu a absolvit în 1963 Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” (IATC) din București, la clasa profesorului Constantin Moruzan, conform Wikipedia.
A fost prezentator al emisiunii „Viața satului”.
În decursul carierei sale artistice a lucrat ca angajat la patru teatre:
Valentin Uritescu a jucat și în zeci de filme, printre care „Angela merge mai departe” (1981), „Noi, cei din linia întâi” (1985), „Trenul de aur” (1986), „Nişte băieţi grozavi” (1987), „De-aş fi Peter Pan” (1991), „Cel mai iubit dintre pământeni” (1993), „Examen” (2000), „Turnul din Pisa” (2002), „Amantul marii doamne Dracula” (2005) și „Schimb valutar” (2008).
În 2011, Uritescu a debutat cu volumul autobiografic „Aşa sunt eu, prost!”, în 2013 a publicat „Să ai grijă de cel bun din tine”, volum de amintiri dedicat tatălui său, iar în 2016, a publicat cartea de memorii, „Bântuit de vieţile altora”.
În 2017, Valentin Uritescu a primit premiul pentru întreaga activitate, în cadrul celei de-a XI-a ediţii a Galei Premiilor Gopo.