; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Daniel Sharman_ (1)

Unde s-au filmat scenele din „Familia Medici – Conducătorii Florenței” (Kanal D)

24 April 2020

Într-un interviu acordat recent, pentru radiotimes.com, Frank Spotnitz, creatorul serialului „Familia Medici – Conducătorii Florenței', difuzat la Kanal D, în fiecare joi si vineri, de la ora 22.00, explică modul în care echipa de producție a ales locurile de filmare pentru a introduce privitorii în atmosfera autentică a secolului al XV-lea florentin.

            Filmările au avut loc în peisajele excepționale ale Toscanei, într-o serie de monumente ale Florenței. De asemenea, producătorii au ales să se îndrepte și spre orașele mai mici, mai bine conservate, precum Pienza, Montepulciano, Volterra, pentru surprinderea anumitor cadre și evitarea aglomerației din Florența.

            „Florența este, într-adevăr, , atât pentru că este plină de turiști, cât și pentru că s-a schimbat multEste un oraș modern. Așadar, cea mai mare parte a filmărilor pe care le-am făcut în Florența s-au desfășurat în fața Domului, fie în interiorul catedralei, pentru că atât exteriorul cât și interiorul erau neschimbate. Dar cele mai multe scene exterioare pe care le puteți vedea sunt realizate în alte orașe medievale. Există o mulțime de imagini generate cu ajutorul tehnologiei în serial, dar veți fi surprinși de câte scene sunt  1 la 1 cu realitatea', a spus Spotnitz.

 Producătorul serialului a povestit despre provocările întâmpinate la filmări și mărturisește că s-a bucurat de sprijinul autorităților italiene în ceea ce privește asigurarea locațiilor pentru filmare.

           „A fost o provocare, în special în Florența. Am avut parte de o cooperare extraordinară din partea autorităților din Toscana, Florența, dar și din toate acele orașe mici din afara celor menționate – Pienza, Montepulciano, Volterra', a spus acesta.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare