; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Rosetta

Azi, la National Geographic | Un robot spațial va fi coborât pe o cometă

12 November 2014

După mai bine de zece ani de la lansarea sa în spațiu – într-o misiune de urmărire a cometei 67P/Churyumov-Gerasimenko – sonda orbitală Rosetta se apropie de următoarea fază a călătoriei sale: lansarea unui robot numit Philae pe suprafața cometei.

Rosetta

Pe 12 noiembrie, National Geographic Channel va transmite online, în direct, de pe sonda spațială Rosetta a Agenției Spațiale Europene, momentul istoric – pornind de la confirmarea la sol a desprinderii robotului Philae de Rosetta și până la semnalul de atingere a suprafeței cometei transmis pe Pământ. Transmisiunea live va putea fi urmărită pe www.natgeotv.com.

Camerele NGC monitorizează incredibila realizare științifică încă de la începutul anului. Documentarul special Misiunea spațială Rosetta: Coborârea pe cometă prezintă o echipă de cercetători de la Agenția Spațială Europeană în tentativa de a realiza o premieră mondială: să trimită un robot pe o cometă aflată în mișcare în spațiu, la sute de milioane de kilometri de Pământ, iar robotul să rămână pe cometă în drumul acesteia spre soare. Dacă vor reuși, Rosetta și Philae ne-ar putea ajuta să descoperim secrete despre trecutul și originile noastre.

 

CÂND:

12 noiembrie 2014

7:00 GMT începe transmisiunea

9:03 GMT momentul când se așteaptă confirmarea la sol a separării inițiale a robotului Philae de Rosetta

16:02 GMT coborârea lui Philae pe suprafața cometei și receptarea semnalului de confirmare

 

DESPRE DOCUMENTAR:

Misiunea spațială Rosetta: Coborârea pe cometă este povestea uneia dintre cele mai ambițioase misiuni spațiale întreprinse vreodată. Documentarul special de o oră urmărește o echipă de cercetători de la Agenția Spațială Europeană în încercarea de a stabili o premieră mondială: trimiterea unui robot spațial pe o cometă în mișcare în spațiu, aflată la 800 de milioane de kilometri de Pământ, și să o însoțească în călătoria acesteia spre soare. Obiectivul misiunii: o înțelegere mai bună a originii și evoluției sistemului nostru solar și analizarea posibilului rol jucat de comete la începuturile apariției vieții pe Pământ.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare