; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

B000ID37SQ_scarface_UXNB1._SX1080_

Un remake al filmului „Scarface”, în pregătire la Hollywood

19 May 2020

După ce a câștigat recunoașterea internațională cu filmul „Strigă-mă pe numele tău', nominalizat la Oscar în 2018, regizorul Luca Guadagnino are în proiect remake-ul celebrului „Scarface', anunță Variety. 

Cineastul italian cunoscut pentru pelicule ca „Eu sunt dragostea', „A Bigger Splash: Pasiuni periculoase', „Suspiria' și mai ales „Strigă-mă pe numele tău' a adăugat încă un proiect în agenda sa deja încărcată. După ce a trecut prin mâinile mai multor autori, scenariul noului „Scarface' va fi scris de reputații Joel și Ethan Coen. 

Filmul, produs de Universal Pictures, reface o poveste deja legendară în cinema. Istoria emigrantului sărac Tony Montana, care se transformă într-un puternic mafiot și ajunge să se autodistrugă, a fost realizată în versiunea clasică intitulată „Scarface: The Shame of the Nation' (1932), semnată de Howard Hawks, cu Paul Muni, Ann Dvorak, Karen Morley, George Raft și Boris Karloff în rolurile principale și în cea regizată în 1983 de Brian De Palma, cu Al Pacino, Michelle Pfeiffer, Robert Loggia și F. Murray Abraham. Filmul lui Guadagnino plasează povestea nu la Miami, ca în filmul cu Pacino, ci la Los Angeles. 

Nu este prima oară când regizorul italian se aventurează pe teritoriul remake-ului. În 2018, el a reimaginat horrorul classic al lui Dario Argento, „Suspiria' (1977), plasat la o școală de balet unde au loc mai multe crime bizare, distribuind-o pe Dakota Johnson în rolul jucat altădată de Jessica Harper. Pe lângă acest nou „Scarface', Luca Guadagnino se ocupă de post-producția miniseriei HBO „We Are Who We Are' (cu Alice Braga, Chloë Sevigny, Francesca Scorsese și Kid Cudi) și are în plan o versiune proprie a ecranizării după „Împăratul muștelor', de William Golding, care va fi produsă de Warner Bros. 

De asemenea, regizorul spune că, de fapt, nu a anulat, ci doar a amânat anunțata continuare a filmului „Strigă-mă pe numele tău'. Aceasta se va numi „Find Me' și va fi ecranizarea celui de-al doilea roman semnat de André Aciman (lansat în 2019) care îi are ca protagoniști pe Elio și Oliver, interpretați în primul film de Thimothée Chalamet și Armie Hammer. Luca Guadagnino a precizat recent că a fost deja în America pentru a discuta despre al doilea film, cu un scenarist căruia nu a vrut să îi dea numele. „Din nefericire, totul e anulat deocamdată, dar va fi o plăcere să lucrez din nou cu Timothée Chalamet, Armie Hammer, Michael Stuhlbarg, Esther Garrel și ceilalți actori când va veni momentul, pentru că toți vor fi prezenți și în al doilea film'.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare