; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Un politist la New York

10 September 2007

Vincent D’Onofrio se intoarce, pe 17 septembrie, pe micile ecrane, in rolul care-i vine cel mai bine: acela al detectivului Goren din serialul “Lege si ordine: Intentii criminale”, la Hallmark. L-am intalnit la New York, unde ne-a spus cum stau lucrurile cu personajul sau in sezonul 6, care debuteaza acum in Romania.

Atentie, ni se pregateste ceva: in noul sezon – al saselea – din “Lege si ordine: Intentii criminale”, care incepe pe 17 septembrie la Hallmark, personajul principal, detectivul Robert Goren, are parte de schimbari neasteptate! Am auzit-o chiar de la intepretul acestuia, actorul Vincent D’Onofrio, pe care l-am intalnit, la sfarsitul lunii august, pe platourile de filmare ale productiei, de la New York. Spre finalul sezonului vom afla mai multe despre trecutul detectivului introvertit, extrem de serios, ale carui trairi intense sunt un fel de “marca” a serialului, dar si despre familia sa – mama si fratele lui.

Intre Colombo si Sherlock Holmes
O trasatura definitorie a seriei “Lege si ordine: Intentii criminale” e iscusinta detectivului (interpretat de D’Onofrio) de a patrunde si a descifra psihologia complexa a criminalilor, pentru a rezolva cazuri imposibile si a-i aduce in fata justitiei. Tocmai de aceea, personajul a fost deseori comparat cu Colombo sau Sherlock Holmes, iar D’Onofrio este intru totul de acord ca eroul lui are multe in comun cu celebrii detectivi. Am mai aflat, in acelasi context, ca actorul si colegii sai (Kathryn Erbe, interpreta partenerei lui Goren – Alexandra Eames si Eric Bogosian, in rolul capitanului Danny Ross) au un mare respect pentru politistii din New York, fata de care se simt datori sa ii portretizeze cat mai onorabil. “Optiunea mea politica e de stanga, sunt total impotriva razboiului, dar ii apreciez cat se poate de mult pe politisti”, declara Eric Bogosian. In timp ce Vincent D’Onofrio spune ca serialul se apropie mult de felul in care sunt politistii in realitate, cu mici exceptii: “noi, personajele, vorbim prea mult. Un politist adevarat nu vorbeste atata. Asta e o diferenta.”

Un artist complet
Vincent D’Onofrio e cunoscut publicului larg mai ales din serialul “Lege si ordine: Intentii criminale” (una dintre cele trei prelungiri ale productiei “Lege si ordine”, 1990, alaturi de “Special victims’ unit” – Brigada speciala”, 1999 si “Trial by Jury”, 2005. Insa, pe langa rolul detectivului Robert Goren, a jucat in peste 50 de filme, a produs cinci si a regizat 13 pelicule. A jucat in “JFK” (1991), “Dying Young” (“Sa mori tanar”, 1991), “The Player” (“Joc de culise”, 1992), Ed Wood (1994), “Men in Black” (“Barbati in negru”, 1997), “The Cell” (“Conexiune inversa”, 2000), “Thumbsucker” (“Cu degetu-n gura”, 2005) si multe altele. Are o aparitie impunatoare, masurand 1,93 m inaltime, este extrem de serios si capabil sa abordeze roluri din cele mai diferite. D’Onofrio nu a spus “nu” atunci cand a trebuit sa se ingrase 32 de kg pentru rolul din “Full Metal Jacket” (1997) sau sa isi vopseasca parul blond pentru a juca in “Adventures in Babysitting” (1987).

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare