; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Un politist in legea lui

02 November 2009

Nicolas Cage revine pe marile ecrane in filmul “Pacatele unui politist – Ultimul apel: New Orleans”, unde interpreteaza rolul unui locotenent curajos, sarcastic si pe alocuri amuzant.

Filmul lui Werner Herzog “Pacatele unui politist – Ultimul apel: New Orleans” a impresionat criticii si chiar a primit un premiu special din partea fundatiei Christopher D. Smithers in cadrul Festivalului de Film de la Venetia de anul acesta. Titlul peliculei a iscat insa dispute intre Herzog si Abel Ferrara, regizorul peliculei “Bad Lieutenant” din 1992 cu Harvey Keitel in rolul principal. Desi cele doua filme au in prim-plan un politist corupt, Werner Herzog sustine ca productia lui nu e un remake, ca nu a urmarit niciodata pelicula lui Ferrara si, mai mult, ca nu a auzit niciodata de aceasta. Cat despre titlu, spune el, “am fost impotriva lui inca de la inceput. Este probabil o greseala, insa asa a fost sa fie.”

Cage isi intra din nou in mana
Nicolas Cage (care si-a revenit dupa rolurile slabe din “Asasinul din Bangkok” -2008, “Demon pe doua roti” – 2007) a intrat foarte bine in pielea lui Terence McDonagh, un detectiv promovat locotenent dupa ce salveaza un om in timpul uraganului Katrina. Din pacate, actul sau de eroism are si urmari – o afectiune a coloanei care in timp il face dependent, printre altele, si de cocaina. Viata lui Terence se complica si mai mult dupa ce primeste misiunea de a investiga masacrarea unei familii de imigranti africani. El vrea sa ii vina de hac suspectului numarul 1 in acest caz, traficantul de droguri Big Fate (Xzibit).

de Anda Dinca

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare