; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Istoria cu Virgil

Un pamflet în anul Centenarului. TVR 1 lansează „Istoria cu Virgil”

23 March 2018

De duminică, 25 martie, TVR 1 lansează un nou proiect. „Istoria cu Virgil' este un pamflet care, în anul Centenarului, va descreţi frunţile privitorilor, aducând o perspectivă nouă asupra istoriei, reprezentativă pentru generaţia din care face parte realizatorul.

 

Într-o manieră originală şi nonconformistă, un tânăr de 25 de ani prezintă telespectatorilor TVR 1 cele mai importante evenimente care au marcat istoria românilor, în „Istoria cu Virgil'. Programul vine cu o abordare diferită faţă de cele existente pe piaţă în acest moment: în fiecare duminică, timp de 10 minute, un tânăr analizează, în cheie satirică, cele mai importante momente din istoria românilor, de la origini, până în prezent.

„Ideea acestui format mi-a venit urmărindu-l pe autorul american John Green. În proiectul lui, Crash Course World History, acesta poveşteste istoria lumii într-un mod atractiv pentru generaţia Internet, lucru care, am observat, lipseşte şi la noi. Şi-atunci, încerc eu!', declară prezentatorul.

În „Istoria cu Virgil' sunt evitate trivialităţile şi atacurile la persoană, dar va fi încurajat spiritul critic întemeiat pe bun-simţ şi accente sarcastice.

„În primul episod, ce va fi difuzat de TVR 1 duminică, 25 martie, ora 17.30, vorbim despre etnogeneza poporului nostru – daci, romani, slavi şi alte popoare migratoare din care au rezultat românii', ne introduce Virgil prima temă.

 

Despre Virgil:

Are 25 de ani, 1,87 metri, a terminat Marketing la ASE şi singura lui legatură cu istoria este pasiunea pe care o are pentru domeniu încă din şcoala generală. De un an a început proiectul video pe YouTube – „Istoria cu Virgil' – unde are aproape cinci mii de abonaţi.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare