; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Un nou sezon “Dosar România” începe astăzi la TVR 1

14 October 2013

Coperta Dosar RomaniaEmisiunea “Dosar România” revine la TVR 1, astăzi, 14 octombrie, cu o nouă serie reportaje, documentare şi anchete despre istoria pe care o trăim zilnic. În fiecare luni seara, de la ora 21.00, emisiunea produsă de Răzvan Butaru vine în faţa telespectatorilor cu noi subiecte.

Proiectul Roşia Montană, exploatarea gazelor de şist, colapsul sistemului sanitar, personalitatea multiplă a lui Nicolae Ceauşescu, povestea unei atlete de 87 de ani multiplă campioană mondială la marş pentru atleţi veterani sunt câteva dintre subiectele pe care echipa “Dosar România” le-a pregătit în noul sezon.

În prima ediţie din acest sezon, Sorana Stănescu spune povestea copiilor dislexici din ţara noastră.

Singurele clase speciale pentru elevi dislexici există în două şcoli bilingve din Târgu Mureş şi Sfântu Gheorghe şi folosesc o metodă de predare adusă din Ungaria. Sorana Stănescu a stat de vorbă cu profesori, cu părinţi şi specialişti, dar şi cu înalţi oficiali ai Ministerului Educaţiei. Poziţia acestora din urmă a stârnit indignarea familiilor copiilor dislexici şi a experţilor cu care a stat de vorbă.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare