Homepage  / Cinema

Un monstru ascuns în mulțime. Ce știm despre „Capcană misterioasă”, noul film al lui M. Night Shayamalan. Când e premiera

Un monstru ascuns în mulțime. Ce știm despre „Capcană misterioasă”, noul film al lui M. Night Shayamalan. Când e premiera

de Andreea Hentea,

Noul thriller al lui M. Night Shayamalan, „Capcană misterioasă”, cu Josh Hartnett în rolul principal, apasă pe multiple pedale emoționale, pornind de la un exuberant concert destinat adolescenților și ajungând în miezul unei povești înspăimântătoare.

Scris și regizat de M. Night Shayamalan la aproape un sfert de secol distanță de eficientul său „Al șaselea simț” (1999), nominalizat la șase Oscaruri (inclusiv pentru regie și scenariu), „Capcană misterioasă” / „Trap” (2024) începe cu un spectaculos concert la care adolescenții au venit să o aplaude pe adulata Lady Raven (interpretată de Saleka Shyamalan, una dintre fiicele regizorului).

Aflați în public, un tată, Cooper (Josh Hartnett), și fiica lui adolescentă, Riley (Ariel Donoghue), se integrează cu entuziasm în atmosferă, însă lucrurile iau o întorsătură interesantă atunci când zeci de ofițeri de poliție înconjoară locul concertului, ca urmare a unui pont că un criminal în serie cunoscut sub numele de „Măcelarul” ar putea fi printre participanții la concert. Filmul lui M. Night Shayamalan ne rezervă apoi o rețea de minciuni, secrete și trădări, în mijlocul cărora se află Cooper și Riley.

Shyamalan rămâne un independent

Regizorul M. Night Shyamalan revine în lumina reflectoarelor cu acest nou thriller tensionat, după câteva filme recente de succes lansate în cinematografe, precum „Old: Prizonierii timpului” (2021) sau „Cabana de la capătul lumii” (2023), și după ce „Split” (2016) și „Domnul Glass” (2019) au devenit hituri surpriză pe platforme la ani de la lansare, a scris collider.com.

Deși este distribuit de unul dintre marile studiouri, precum Warner Bros., filmului „Capcană misterioasă” i s-a permis reluarea filmărilor (în baza unui acord interimar) în timpul grevei SAG-AFTRA, deoarece regizorul M. Night Shyamalan (care s-a apucat la opt ani să filmeze, cu camera video primită în dar și de-atunci a știut că vrea să fie regizor) își finanțează independent propriile producții. Filmul este unul dintre cele două lansate în 2024 pe care M. Night Shyamalan le-a produs, implicându-și fiicele. Dacă Saleka Shyamalan joacă în „Capcană misterioasă”, cealaltă fiică a lui, Ishana Shyamalan, a regizat filmul „The Watchers” (2024), cu Dakota Fanning în rolul principal, produs de Shyamalan tot împreună cu Warner Bros.

Saleka Shyamalan (care împlinește 28 de ani pe 1 august), apare în film în rolul vedetei pop Lady Raven. Ea este compozitoare și interpretă R&B, cunoscută sub numele de scenă Saleka. Saleka Shyamalan a studiat pianul clasic în copilărie, dar a decis să urmeze o carieră de interpretă și compozitoare la 16 ani și a studiat literatura și muzica la Universitatea Brown. Ea și sora ei mai mică, Ishana, au crescut uitându-se la filme horror.

Josh Hartnett revine în atenție

Josh Hartnett, care a părăsit Hollywoodul pentru o perioadă destul de lungă și s-a mutat în Anglia cu soția, actrița Tamsin Egerton, și cu cei patru copii, revine în atenție. După tulburător episod din serialul „Oglinda neagră”, în care a apărut în 2023, după comedia de acțiune a lui Guy Ritchie „Operațiunea Fortune: Urzeala războiului” (2023) și după interesantul rol din „Oppenheimer” (2023), al lui Christopher Nolan, îl vedem și în noul sezon al aclamatului „Ursul”.

O dată cu acest nou „Capcană misterioasă”, Josh Hartnett revine însă la filmele independente, de care este pasionat. „Îmi place să experimentez în filme, iar regizorii ca Guy Ritchie sau M. Night Shyamalan sunt încă în vârful practicării acestui gen. Nu am fost niciodată împotriva filmelor comerciale, ci doar împotriva clișeelor. Vreau să lucrez cu oameni care sunt, în lipsa unui termen mai bun, artiști. De altfel, mai mereu am reușit să fac asta, din fericire, deși unele filme nu au fost primite de public așa cum am sperat”, a explicat Josh Hartnett.

„Cândva eram foarte interesat de efectul pe care îl creează un anumit personaj și de ceea ce înseamnă el pentru mine, personal. Când eram mai tânăr și când aveam de ales, căutam un anumit tip de roluri. Apoi, pe măsură ce am îmbătrânit, mi-am dat seama că vreau să aleg lucruri care se află mult în afara a ceea ce pot înțelege”, a mai povestit Josh Hartnett (care a împlinit 46 de ani pe 21 iulie) pentru variety.com „De fapt, nu-mi mai pasă în primul rând de personajul pe care îl joc, ci mă interesează mult mai mult oamenii cu care lucrez. Dacă sunt oameni grozavi, atunci este datoria mea să-mi dau seama care este natura personajului”.

Actorul a mai spus: „Îmi place munca mea și vreau ca oamenii să se bucure de ea. Dar eu, personal, nu mă mai simt ca la 19, 20, 21 de ani, când eram nedefinit și încă încercam să-mi dau seama cine sunt. Faptul că oamenii mă considerau identic cu personajele mele a avut un efect puternic asupra mea și m-a făcut să mă retrag. Atunci trebuia să mă confrunt cu așa ceva și încă încercam să-mi dau seama ce însemn pentru mine și pentru cei din jur, dar nu cred că s-ar mai putea întâmpla la vârsta mea, când sper că am acumulat ceva mai mult”.

O: Trap, coproducție, 2024 R: M. Night Shayamalan D: Josh Hartnett, Ariel Donoghue, Saleka Shyamalan, Hayley Mills, Allison Pill, Malik Jubal.

Citește și:


Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton