; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Iuliana Tdor

Un lector universitar, profesor de filosofie, vrea să urce pe scenă la „Vedeta populară”

13 June 2019

Se numără printre concurenții pe care Iuliana Tudor i-a întâlnit la preselecțiile pentru concursul de talente din folclorul românesc. Echipa emisiunii „Vedeta populară' cutreieră țara în această perioadă, în căutarea celor mai bune voci și concurenți, interpreți de folclor, dornici să cânte în show-ul folcloric de la TVR 1, să obțină titlul de „Vedeta populară' și marele premiu în valoare de 100.000 de lei.

Profesorul de filosofie a venit la preselecțiile pentru „Vedeta populară' la insistențele soției și ale prietenilor. Crede că îl moștenește pe unchiul său, vestit lăutar din zona Maramureșului, care și-ar fi dorit să cânte la „Floarea din grădină', dar a rămas doar un gând. Născut în Maramureș, lectorul universitar s-a decis să încerce și s-a prezentat la preselecția de la Bistrița. Cântă muzica locului unde s-a născut, dar nu a făcut din muzică o carieră și nici nu a urmat studii muzicale, în schimb a studiat la trei facultăți, și finalizat doctoratul în filosofie la UBB. Acum așteaptă încheierea preselecțiilor, să afle dacă se numără printre concurenții selectați să cânte pe scena de la „Vedeta populară'. Şi tot la Bistriţa au venit să concureze elevi ai Liceului de Muzică Tudor Jarda din localitate sau absolvenţii secţiei canto popular ai aceluiaşi liceu.

În această săptămână, preselecțiile pentru „Vedeta populară' au avut loc la Iași, unde și-au făcut curaj să vină mulți tineri, chiar adolescenți: „Am avut concurenți de la 16 la 25 de ani, adolescenţi şi studenţi foarte talentați', spune Iuliana Tudor. Iar săptămâna trecută, rapsozi populari, dar și studenți s-au prezentat la preselecții în Caransebeș şi Cluj Napoca.

Iuliana Tudor declară: „Peste tot am fost primiți cu brațele deschise. Partenerii noștri găzduiesc cu drag preselecțiile emisiunii pentru că știu că sunt mulți copii, tineri și maturi talentați și pentru că iubesc programul nostru de la TVR 1. Deși este perioadă de examene, avem mulți concurenți care vin să ne întâlnească și să-și încerce șansa. Dar primim de peste tot mesaje că și-ar dori preselecții și după terminarea examenelor de bacalaureat, admitere sau de sesiune. Așa că ne gândim să organizăm încă o preselecție spre toamnă. Vom anunța la momentul potrivit. Deocamdată continuăm preselecțiile la Constanța, pe 14 iunie, și la București, pe 18 iunie. Vă așteptăm cu drag!'.

Programul preselecțiilor de la Constanța și București:

14 iunie – CONSTANŢA – între orele 10.00 şi 18.00 – la Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin' – Bulevardul Ferdinand, nr.56

18 iunie – BUCUREŞTI – între orele 10.00 şi 18.00, la sediul Televiziunii Române – Calea Dorobanţilor nr. 191

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare