; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Buddy Valastro de la TLC a vorbit cu TVmania

26 June 2012

Buddy Valastro şi a sa „Carlos Bakery' au devenit celebre în 2009, odată cu lansarea reality-show-ului culinar „Regele cofetarilor' (difuzat de TLC). Maestrul cofetar ne-a explicat, într-un interviu, care sunt avantajele şi dezavantajele celebrităţii.

La „Regele cofetarilor' face torturi complicate, în „Următorul mare cofetar' – un fel de „MasterChef' pentru cofetari, care tocmai s-a terminat la TLC – e juratul principal, iar în „Regele bucătarilor' găteşte mâncăruri diverse, pe care le împarte cu familia, chiar în emisiune. Pe lângă cele trei emisiuni de la TLC, Bartolo „Buddy' Valastro (35 de ani) jongelază cu zeci de torturi realizate săptămânal şi lansarea unei linii de torturi selectate dintre reţetele proprii şi produse de compania care îi furnizează materia primă.

Aşa că Buddy, care lucrează din copilărie în cofetăria familiei („Carlos Bakery', pe care a preluat-o la 17 ani, după moartea tatălui său), nu prea are timp liber. „Cel mai important sfat mi l-a dat tatăl meu: mi-a spus să nu mă dau niciodată bătut, să fiu cinstit, să muncesc mult şi voi vedea că binele se va întoarce la mine', explică Buddy. L-am prins la un interviu direct din casa lui din New Jersey, după ce şi-a trimis fiul cel mare (Buddy Jr.) la şcoală, în ultima zi înainte de vacanţă. Am aflat că maestrul cofetar (care s-a bucurat cel mai mult de reacţia celebrei Oprah la un tort făcut pentru ea) nu citeşte deloc, în schimb se pricepe de minune la dans!

 

INTERVIU EXCLUSIV

„TVmania': Te uiţi la alte emisiuni culinare, ca cele ale lui Jamie Oliver sau Gordon Ramsay?

Buddy Valastro: O, da. Îmi place mult ce face Gordon Ramsay.  Mă distrează. Am urmărit atâţşia chefi celebri, de la Emeril (Lagasse – n.r.) şi Bobby Flay la Rachael Ray şi Giada (De Laurentiis – n.r.).  Sunt fanul tuturor, pentru că vezi tehnici şi arome diferite din întreaga lume şi mereu învăţ câte un truc. Gordon Ramsay merită aplaudat, cred că munca lui a făcut întreaga lume culinară mai populară, la scară globară. Îl consider un pionier, îl respect şi îl admir mult.

Faci vreodată greşeli în bucătărie?

Evident. Înveţi din greşelile proprii şi poţi fi îndeajuns de matur încât să recunoşti când le faci. Câteodată greşesc ceva la un tort şi spun «Trebuia să-l fi construit aşa…». Câteodată eşti acasă, preocupat de copii şi te trezeşti că ai ars sosul.

Câte torturi de nnută faceţi la cofetărie şi ce clienţi celebri aveţi?

Facem între 40 şi 60 de torturi de nuntă pe săptămână.  Ce vedeţi voi la „Regele cofetarilor' e un procent mic din ce facem noi de fapt. Vom face acum tortul de nuntă al lui Mario Lopez (din „Salvaţi de clopoţel' – n.r.).

Eşti a patra generaţie de cofetari în familie. Vrei să-ţi urmeze exemplul şi copiii tăi (Sofia – 9 ani, Buddy Jr. – 6 ani, Marco – 4 ani şi Carlo Salvatore – 1 an)?

Mi-ar plăcea la nebunie ca cei mici să preia cofetăria într-o zi, dar mai întâi vor avea şansa de a merge la facultate, de a face lucrurile pe care eu nu le-am făcut şi abia apoi o să-i aduc la cofetărie pentru a-i învăţa etica muncii. Vreau să ştie ce înseamnă să te scoli şi să mergi la muncă. Dar nu-i voi forţa să intre în afacerea familiei. Trebuie să fie alegerea lor. Marco (4 ani – n.r.) e foarte interesat şi Buddy (6 ani – n.r.) are de la mine gena obsesiv-compulsivă, e perfecţionist, deci da, sunt semne de potenţial cofetar acolo.

Cum te relaxezi în timpul liber, stai cu familia, citeşti?

Ziua de ieri (17 iunie – n.r.) a fost exemplul perfect. A fost Ziua Tatălui în America ş am vrut să stau acasă, cu familia. Am făcut un grătar, am stat în piscină, am băut un pahar de vin, am fumat un trabuc şi m-am relaxat. Îmi place şi pescuitul. Îmi place să ies la o masă bună cu soţia mea (Lisa – n.r.) şi câteodată mergem să dansăm. Şi sunt un dansator foarte bun, să ştiţi. Mă mişc destul de bine pentru un tip masiv. Cât despre cărţi, trebuie să fiu sincer cu voi, nu citesc prea mult.

Ce crezi că face o mâncare – dulce sau nu – un succes: ingredientele proaspete, urmărirea reţetei sau dragostea cu care găteşti?

Sincer, cred că e un amestec între cele trei. Noi mereu cumpărăm ingrediente proaspete, gătim tradiţional, unt, zahăr, chestii crude. Cu moda asta globală a mâncărurilor sănătoase, mulţi oameni spun „Ar trebui interzise anumite mâncăruri'. Eu nu cred asta: cred că ar trebui să mâncăm cu moderaţie. Cred că trebuie să educăm oamenii: azi poţi avea o brioşă, nu 12.

Ce reţetă de tort mai puţin caloric ne recomanzi?

Eu nu fac torturi din astea. Recomandarea mea este să faci un tort tradiţional, dar să tai o felie mai subţire!

Care sunt avantajele şi dezavantajele celebrităţii familiei voastre?

Trăim foarte bine. Avantajul e că intri în viaţa atâtora oameni din întreaga lume, asta înseamnă foarte mult pentru mine. Partea dificilă a că sunt mereu ocupat, mă împart în milioane de direcţii.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare