; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Liz Taylor şi Richard Burton Cleopatra

Un altfel de Revelion… la tv

30 December 2013

Toată lumea știe că, în preajma Revelionului, avem parte de o mulțime de ediții speciale și filme de sezon.

Pentru astfel de informații uitați-vă, vă rugăm, în caruselul de pe homepage. Căci aici, în cele ce urmează, am ales din programele tv emisiuni sau filme interesante (zicem noi), dar care nu au neapărat legătură cu Sărbătorile de iarnă.

CLEOPATRA

Ah, Liz Taylor şi Richard Burton! Celebra iubire cu năbădăi a celor doi titani ai actoriei a început pe platourile de filmare – greu încercate de tot felul de probleme – ale acestei pelicule din 1963. Euforia îl difuzează integral, în noaptea de Revelion.

Euforia, 1 ianuarie, 01.30

 

VISUL UNEI NOPŢI DE IARNĂ

Înregistrarea piesei de teatru a lui Tudor Muşatescu, cu Florin Piersic şi Rodica Mandache în rolurile principale, datează din… 1980! Nostalgicii nu au voie să rateze acest regal tv, despre un scriitor blazat căruia dragostea unei tinere admiratoare – naivă, dar fermecătoare – îi retrezeşte dorinţa de viaţă.

TVR 2, 31 decembrie, 14.10

 

REVELION HORROR

Nu toată lumea apreciază comediile romantice (adevărul că şi sunt pline programele tv de ele în această perioadă). Aşadar, avem marfă şi pentru grinchi – postul Cinemax vă invită la un adevărat Revelion horror, care debutează la 23.00, până dimineaţă fiind programate după cum urmează: „Liceul groazei', „Noaptea morţilor vii' şi „Vânătoarea de vampiri'. Vizionare… cum doriţi dvs!

Cinemax, 31 decembrie, 23.00

 

CONCERT MADONNA

Poate nu aveţi de sârbe, hore sau periniţe. Cosmopoliţilor le recomandăm concertul Madonne, din noaptea de Revelion, pe care îl difuzează HBO-ul. Cităm din prezentarea trimisă de post: „Madonna a petrecut șase luni editând personal înregistrările din 80 de spectacole, captate cu 30 de camere de filmat. Rezultatul este o extravaganță vizuală uimitoare.' Să vedem!

HBO, 31 decembrie, 02.05

 

MARATON „VICEPREŞEDINTA'

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi o adorăm pe Julia Louis-Dreyfus. Ne place şi noul ei serial, „Vicepreşedinta', ne-a plăcut şi „Aceeasi Christine, alte aventuri', cât despre „Seinfeld'… nu se mai fac seriale aşa! HBO Comedy difuzează în maraton primele două sezoane ale producţiei, marţi, 31 decembrie (primul sezon) şi miercuri, 1 ianuarie (al doilea sezon).

HBO Comedy, 31 decembrie, 14.00

 

GALĂ MOZART

Pe 1 ianuarie, după concertul de Anul Nou de la Viena, treceţi pe Mezzo dacă vreţi să rămâneţi în aceeaşi dispoziţie minunată. Postul a programat acest concert înregistrat în 2012, cu ocazia aniversării a 30 de ani de la înfiinţarea ansamblului Les Musiciens du Louvre Grenoble. În program, arii din „Cosi Fan Tutte', „Nunta lui Figaro' etc.

Mezzo, 1 ianuarie, 15.00

 

UNDEVA, CÂNDVA

Dragostea are forţa să învingă timpul – este lecţia pe care am învăţat-o acum mulţi ani, când am văzut prima dată acest film. Regretatul Christopher Reeves şi Jane Seymour sunt protagoniştii acestei poveşti de iubire din 1980.

TVR 2, 1 ianuarie, 20.10

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare