Homepage  / Vedete străine

A murit Benjamin Zephaniah. Actorul din „Peaky Blinders” avea 65 de ani și suferea de o boală gravă

A murit Benjamin Zephaniah. Actorul din „Peaky Blinders" avea 65 de ani și suferea de o boală gravă
8

de Cristina Țapu,

Doliu în breasla actorilor din lumea întreagă. Actorul britanic Benjamin Zephaniah, cunoscut și ca poet și scriitor, a încetat din viață joi, la vârsta de 65 de ani. Îndrăgit de către public pentru interpretarea personajului Jeremiah Jesus, din serialul „Peaky Blinders”, actorul fusese diagnosticat cu o tumoare pe creier în urmă cu opt săptămâni.

Benjamin Zephaniah a murit la 65 de ani din cauza unei tumori la creier

Prin intermediul unei postări pe contul de Instagram al actorului, se menționează că „soția lui Benjamin a fost alături de el în întreaga această perioadă și a rămas lângă el până în momentul în care a plecat dintre noi”. El este descris ca un „veritabil pionier și inovator” care a „dăruit atât de mult lumii”.

Originar și crescut în Handsworth, Birmingham, Benjamin Zephaniah a avut de înfruntat dislexia și a abandonat școala la vârsta de 13 ani, confruntându-se cu dificultăți în a citi și scrie. Cu toate acestea, a primit o mașină de scris manuală veche și a început să recite poezii la evenimente organizate pe „sistemele de sunet din Birmingham”.

Zephaniah a primit o nominalizare la National Book Awards pentru autobiografia anului cu lucrarea „The Life And Rhymes Of Benjamin Zephaniah”. În plus, în 2018, a fost inclus în lista nominalizaților la premiul Costa Book Award. Până în prezent, au fost publicate 14 colecții de poezii semnate de el, alături de cinci romane.

Benjamin Zephaniah, imagine din serialul Peaky BlindersIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 8

În anul 2003, Benjamin Zephaniah a declinat onoarea de a fi numit Ofițer al Imperiului Britanic (OBE) de către regina Elizabeth II, ca o recunoaștere a serviciilor sale aduse literaturii.

Benjamin Zephaniah s-a remarcat în serialul de succes Peaky Blinders

Artist polivalent și scriitor, Benjamin Zephaniah s-a remarcat și pe micul ecran, având un rol notabil în serialul de succes „Peaky Blinders”, în care a jucat personajul Jeremiah Jesus. „Cu profundă tristețe, vrem să anunțăm trecerea în neființă a iubitului nostru soț, fiu și frate, în primele ore ale zilei de 7 decembrie 2023″, a comunicat familia sa prin intermediul platformei Instagram.

Benjamin se confrunta cu probleme grave de sănătate, iar în urmă cu doar opt săptămâni fusese diagnosticat cu o tumoare la creier. Din păcate, organismul actorului a fost prea slăbit pentru a mai lupta, iar Benjamin a pierdut lupta contra bolii necruțătoare.

Sursă foto: Instagram Benjamin Zephaniah – Profimedia, Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton