; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Ultimul rege al Scoţiei   Forest Whitaker

Ultimul rege al Scoției

05 May 2015

Ultimul rege al Scoţiei - Forest WhitakerKevin Macdonald transpune pe ecrane romanul omonim al scriitorului Giles Foden, bazat pe povestea reală a dictatorului Idi Amin.

În 1970, tânărul doctor britanic Nicholas Garrigan (James McAvoy) călătorește în Uganda în speranța unei experiențe inedite, departe de tatăl său conservator, și a ocaziei de a ajuta oameni. La scurt timp după ce ajunge aici, doctorul este chemat la locul unui accident neobișnuit: noul președinte al țării, Idi Amin (Forest Whitaker) a lovit cu mașina o vacă.

Garrigan preia control asupra situației și, impresionat de talentul și de determinarea sa, conducătorul îi oferă șansa de a-i fi medic personal. Inițial, doctorul este uimit de personalitatea lui Amin, dar și de planurile sale pentru Uganda. Însă, cu timpul, Garrigan devine confidentul dictatorului și, mai apoi, martor la atrocitățile înfăptuite în numele acestuia, printre care răpiri și numeroase crime.

Filmul a primit numeroase premii precum câte un Oscar și un Glob de Aur (amândouă pentru rol principal), trei premii BAFTA și două BIFA. Alte șase nominalizări la European Film Awards.

Pentru realizarea peliculei, regizorul Kevin Macdonald și echipa sa de producători s-au întâlnit cu președintele Yoweri Museveni cu scopul de a primi permisia să filmeze în Uganda.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare