; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Ultimul dans. Pe gheata

16 March 2009

Sporturile “inghetate” predau stafeta tricourilor cu maneca scurta la Los Angeles, acolo unde marti incep Mondialele de patinaj artistic, ultima competitie majora a iernii.

Cea de-a 99-a editie a Mondialelor are o importanta aparte. In “Staples Center” din Los Angeles se aleg nu numai regii patinajului pentru urmatorul an, ci si norocosii care vor concura la Olimpiada de iarna de anul viitor la individual, perechi si dans pe gheata.
Reflectoarele cad, pana duminica, asupra campionilor de anul trecut prezenti la competitia din California. Nipona Mao Asada – la individual -, Aliona Savsenko si Robin Szolkowy – la perechi -, Isabel Delobel si Olivier Schönfelder – la dans pe gheata – isi vor apara titlurile castigate in 2008 la Mondialele de la Göteborg (Suedia). Singura coroana vacanta este cea a canadianului Jeffrey Buttle, campionul de la individual, care s-a retras. Aceasta ar putea fi ocazia asteptata de francezul Brian Joubert, “argintul” din 2008.
Un mare show se asteapta la fete, acolo unde se va derula un nou episod al luptei dintre Mao Asada (invingatoare anul trecut) si Caroline Costner (italianca a pierdut la mare lupta aurul in 2008).

Favoriti doar pe hartie
Apele s-ar anunta mai linistite la perechi. Aliona Savsenko si Robin Szolkowy nu par a avea rivali. Anul trecut, germanii au castigat Mondialele cu un avans de cinci puncte fara de chinezii Zhang Dan si Zhang Hao, medaliati cu argint.
Cam la fel stau lucrurile si la dans pe gheata, unde francezii Isabelle Delobel si Oliver Schönfelder, campionii en-titre, n-au avut emotii cu canadienii Tessa Virtue si Scott Moir.
Pe de alta parte, experienta arata ca sunt destul de rare cazurile in care campionii au reusit sa-si pastreze titlul si in sezonul urmator.

de Matei Udrea

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare