Homepage  / Vedete străine

Ultima dorință a lui Alain Delon nu va fi îndeplinită. De ce refuză copiii actorului cererea tatălui lor

Ultima dorință a lui Alain Delon nu va fi îndeplinită. De ce refuză copiii actorului cererea tatălui lor
8

de Cătălina Matei,

Pe 24 august va avea loc înmormântarea lui Alain Delon, iar ultima sa dorință nu va fi îndeplinită. Cei trei copii ai actorului nu vor îndeplini cererea acestuia legată de funeralii.

Ultima dorință a lui Alain Delon nu va fi îndeplinită de cei trei copii ai săi

Alain Delon, unul dintre simbolurile cinematografiei franceze, a murit la vârsta de 88 de ani pe 18 august. Anunțul a fost făcut de către cei trei copii ai săi, printr-o declarație oficială acordată pentru Agenția France-Presse. „Alain Fabien, Anouchka și Anthony, împreună cu (câinele său) Loubo, sunt profund întristați să anunțe moartea tatălui lor. El s-a stins din viață în liniște în casa sa din Douchy, înconjurat de cei trei copii ai săi și de familia sa. (…) Familia sa vă roagă să îi respectați intimitatea în această perioadă de doliu extrem de dureroasă”, s-a transmis în comunicatul familiei.

Înmormântarea actorului va avea loc pe 24 august, la Douchy, însă ultima sa dorință legată de funeralii nu va fi îndeplinită de către familie. Alain Delon și-a dorit ca ca animalul său de companie, Loubo, să fie eutanasiat şi înmormântat împreună cu el. Însă această cerere a fost respinsă de copiii săi, după protestele militanţilor pentru drepturile animalelor, potrivit The Guardian.

Loubo este un malinois belgian în vârstă de 10 ani, pe care Alain Delon l-a adoptat dintr-un centru în 2014.

Marţi, după ce activiştii şi-au exprimat consternarea la gândul că un animal sănătos să fie eutanasiat şi s-au oferit să găsească o nouă casă câinelui, s-a anunţat că Loubo va trăi. Fundaţia Brigitte Bardot a declarat că fiica lui Delon, Anouchka, a confirmat că familia va păstra câinele, potrivit sursei amintite mai sus.

Tocmai am vorbit cu Anouchka Delon la telefon şi mi-a spus că Loubo face parte din familie şi va fi păstrat. Câinele nu va fi eutanasiat”, a declarat un purtător de cuvânt al fundaţiei.

În Franţa nu există nicio lege care să împiedice proprietarii să îşi eutanasieze animalele, dar este la latitudinea medicilor veterinari să decidă dacă să le îndeplinească dorinţele.

Cristian Tudor Popescu, reacție dură legată de ultima dorință a lui Alain Delon

Pe pagina sa de Facebook, Cristian Tudor Popescu a postat recent o reacție legată de ultima dorință a lui Alain Delon ce presupunea ca animalul său de companie, Loubo, să fie eutanasiat şi înmormântat împreună cu el.

Despre morți, numai de bine. Dar despre câini?

 N-am scris nimic despre Alain Delon, la decesul său. Motivul: departe de a-l considera un mare actor, franțuzul e pentru mine o „față”, pe care și-a transportat-o dintr-un film în altul. Singurul lui rol care mi-a rămas în memoria artistic-afectivă este cel din „Rocco și frații săi”, unde e suprapus cu sine.

 Însă nu mai pot să tac după ce „Zorro” a lăsat cu limbă de moarte ca „dragul” său câine Loubo „dacă voi muri înaintea lui, îi cer veterinarului să ne trimită dincolo împreună. Să-i dea somnul de veci în brațele mele”. Carevasăzică, când mor,  omorâți și câinele și îngropați-ne împreună.

Din fericire, familia a refuzat să-i îndeplinească dorința criminală și Loubo va trăi până va muri de moarte bună”, a scris gazetarul în postarea sa.

Când va avea loc înmormântarea lui Alain Delon

Alain Delon a creat o capelă într-un cimitir care conţine rămăşiţele a cel puţin 35 dintre câinii săi, pe terenul casei sale, La Brûlerie, la 136 de kilometri sud-est de Paris, pe care a cumpărat-o la începutul anilor 1970.

Anthony Delon Accuses His Sister AnouchkaIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 8

Conform dorinţei actorului, care nu a dorit un omagiu naţional sau o ceremonie politică în onoarea sa, acesta va fi înmormântat sâmbătă, 24 august, în jurul orei 17.00. Monseniorul Di Falco va oficia funeraliile, ce vor avea loc într-un grup foarte restrâns. Potrivit anturajului lui Alain Delon, doar cei trei copii ai săi, Anthony, Anouchka şi Alain-Fabien, şi aproximativ patruzeci de invitaţi sunt aşteptaţi la Douchy.

Deşi Alain Delon nu a dorit un omagiu naţional, potrivit informaţiilor BFM TV, o ceremonie mai puţin solemnă care să permită publicului să îi aducă un ultim omagiu, este de asemenea luată în considerare, la o dată ulterioară (în cursul lunii septembrie).

Foto: Hepta – Profimedia

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton