; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

VATICAN

TVR 2 a pregătit un program special de Paştele catolic. Când sunt transmisiunile live

01 April 2021

Credincioşii catolici se pregătesc de sărbătoarea Învierii Domnului, care anul acesta va avea loc pe  4 aprilie. TVR 2 va difuza programe dedicate marii sărbători şi va transmite în direct ceremoniile religioase de la Catedrala Sfântul Iosif din Bucureşti şi Vatican.

Calendarul celebrărilor liturgice prezidate de Papa Francisc în Săptămâna Sfântă continuă pentru al doilea an în contextul restricțiilor impuse de autorități și provocate de pandemia de Covid-19. Din Duminica Floriilor până la tradiționala ceremonie pascală „Urbi et Orbi', zilele Săptămânii Sfinte și Triduum-ului pascal în Cetatea Vaticanului urmează îndeaproape riturile liturgice, la care participă un număr restrâns de credincioși.

Programul transmisiunilor

CREDO. Via Crucis, 2 aprilie, de la ora 22.00. Papa Francisc va conduce rugăciunea devoțiunii Calea Crucii. La fel ca anul trecut, aceasta va avea loc pe esplanada Bazilicii Sfântul Petru. Meditațiile de la Calea Crucii din acest an au fost pregătite de cercetașii catolici din Foligno și de credincioșii parohiei „Sfinții Martiri Ugandezi' din Roma.

CREDO. Vigilia Pascala, 3 aprilie, ora 20.30. Papa Francisc celebrează solemnitatea Vigiliei Pascale la altarul din Bazilica San Pietro.
De la ora 20.00, Sărbătoarea Învierii va fi prefațată de o descriere a ultimilor pași dinaintea răstignirii în documentarul „Miresme la mormânt'.

Duminica Paștelui, 4 aprilie. De la ora 8.00, sub genericul „Repere sacre' se va transmite Sfânta Liturghie Romano-Catolică din Catedrala Sfântul Iosif. De la ora 13.00, în solemnitatea Învierii Domnului, Papa Francisc va adresa tradiționalul mesaj pascal și de binecuvântare „Urbi et Orbi'.

Transmisiunile în direct de la Vatican și documentarul „Miresme la mormânt' se vor difuza și pe TVRI și TVR Moldova.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare