; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Teatru   Chinezii

TVR vă invită la o nouă premieră teatrală – “Chinezii”, de Michael Frayn

21 October 2013

Teatru - ChineziiStagiunea de teatru TV în premieră continuă la TVR 2 lunea aceasta, 21 octombrie 2013, de la ora 20.10, cu piesa “Chinezii”, de Michael Frayn, în traducerea lui Petre Bokor.

Spectacolul, o comedie spumoasă, antrenantă, cu răsturnări neprevăzute de situaţie, este realizat de Casa de Producţie TVR, cu Cerasela Iosifescu şi George Alexandru în distribuţie şi are regia artistică şi scenografia semnate de Mircea Cornişteanu.

„O piesă scrisă cu excepţional meştesug, prilej pentru cei doi actori să-şi dea măsura talentului comic şi a fanteziei în interpretarea mai multor partituri', declară regizorul Mircea Cornişteanu.

O mică bijuterie a genului, care satirizează uniformizarea produsă în societate de rutina vieţii zilnice a clasei mijlocii, cu automatismele ei, cu permanenta repetare a micilor bârfe de la serviciu şi de acasă, cu ritualurile răsuflate ale întâlnirilor periodice când la unul, când la altul, cu plictiseala înecată în alcool şi discuţii sterile pe subiecte anoste, care-i face pe toţi asemănători, de parcă ar fi chinezi, aşa cum ne apar aceştia nouă, europenilor. A fost o mare plăcere pentru mine să fac spectacolul atât la teatru, cât şi în studioul TVR', adaugă Cornişteanu.

Ca de obicei, piesa va fi precedată de un scurt preambul realizat de marele actor Radu Beligan.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare