; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Finlanda   Romania

TVR transmite meciul de calificare la EURO 2016 dintre Finlanda și România

14 October 2014

Fotbalul european continuă la TVR. După egalul de sâmbătă cu Ungaria, Naţionala de fotbal a României joacă astăzi, 14 octombrie, cu reprezentativa Finlandei la Helsinki. Meciurile de calificare ale României la UEFA EURO 2016 sunt transmise de TVR.

 Finlanda - Romania

De la ora 21.45, TVR 1, TVR HD şi TVR+ transmit în direct şi în exclusivitate un nou meci susţinut de Naţionala de fotbal a României în drumul calificării spre EURO 2016: partida cu reprezentativa Finlandei.

Întâlnirea de astăzi are loc la exact la 41 de ani de la înfrângerea ruşinoasă suferită de finlandezi pe 14 octombrie 1973. Meciul de atunci, disputat la noi, s-a încheiat cu victoria românilor, cu istoricul scor de 9-0.

Reprezentativele României şi Finlandei au susţinut opt meciuri directe, toate oficiale, primele în preliminariile CE 1972, iar următoarele 6 în preliminariile CM. Cele opt partide se traduc în 6 victorii pentru România şi două egaluri.

Finlanda-România se joacă pe Stadionul Olimpic din Helsinki, unde a avut loc şi Olimpiada de vară din 1952. Primul meci susţinut de cele două echipe la stadionul amintit a avut loc pe 22 septembrie 1971, când România a învins cu 4-0, partidă în care Anghel Iordănescu a înscris, fiind la primul meci oficial în Naţională.

Victor Piţurcă, actualul antrenor al românilor, este la a treia vizită în capitala Helsinki. La prima, ca jucător în 1986, cu Steaua, în sferturile de finală ale Cupei Campionilor, Victor Piţurcă a marcat golul victoriei. A doua oară, ca antrenor, a întâlnit reprezentativa Finlandei în preliminariile CM 2006, în 2005, când Mutu a înscris victoria pentru români cu 1-0.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare