; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Tale of Nokdu

TVR ne spune „Secretul lui Nok-Du”. Serialul coreean revine în grila postului public

26 March 2021

Din 26 martie, în fiecare după-amiază, de la 17.15, vom putea revedea la TVR 1, serialul coreean „Secretul lui Nok-Du', povestea unui tânăr care pătrunde într-un univers exclusiv feminin şi a unei fete care refuză să se supună regulilor vremii.

 

Serialul începe ca o combinație de „Aquaman' și „Maestrul beţiv', dar nu vă lăsați înșelați, nu va semăna cu niciunul. Apa va dispărea cât de curând, iar actorul din rolul principal, Jang Dong-Yoon, în ciuda trăsăturilor asiatice și a talentului la arte marțiale, nu vă va aminti deloc de Jackie Chan.

Acțiunea e plasată în timpul dinastiei Joseon, care ține din 1392 până în 1910, în Coreea tradițională. Aici, pe o insulă izolată, trăiește de când se știe Nok-Du (Jang Dong-Yoon), un tânăr care-a învățat să se descurce în sălbăticie, să lupte și să folosească sabia. Iar prilejul de a părăsi insula i se oferă încă din primul episod: când familia sa este atacată de un grup de femei-asasin, Nok-Du hotărăște să le urmărească pentru a afla cine se ascunde în spatele atacului. Pe urmele asasinelor, acesta va ajunge să se deghizeze în femeie și să se adăpostească sub o nouă identitate într-un sat de văduve.

Aici o întâlneşte pe Dong Dong-Ju, pregătită pentru a deveni curtezană. Niciunul dintre ei nu bănuiește ce secrete le vor fi dezvăluite în viitorul apropiat.

Producția coreeană este o adaptare a unui webtoon creat în 2014. Cele 32 de episoade, a câte 30 de minute, au fost difuzate în 2019 în țara de origine, unde s-au bucurat de succes. „Secretul lui Nok-Du' a câștigat cinci trofee la KBS Drama Awards, printre care: cel mai bun actor – Jang Dong-Yoon, cea mai bună actriță – Kim So-Hyun și cel mai bun cuplu – Jang Dong-Yoon și Kim So-Hyun.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare