; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

TVR

TVR Info devine TVR News, în parteneriat cu Euronews

14 November 2012

Televiziunea Română va lansa mâine (15 noiembrie) canalul de ştiri TVR News, în parteneriat cu reţeaua pan-europeană Euronews, una dintre cele mai importante televiziuni de profil de pe continent.

Vestea vine după ce Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat în şedinţa de luni solicitarea TVR de schimbare a denumirii serviciului său de programe de ştiri din TVR Info în TVR News.

„Ne dorim ca telespectatorii români să fie conectaţi la actualitatea şi realităţile europene', a declarat cu această ocazie Claudiu Săftoiu, preşedinte-director general al Televiziunii Române.

Cu o grafică proprie, TVR News va difuza conţinut jurnalistic produs preponderent de Euronews şi emisiuni informative realizate de Direcţia Ştiri a TVR.

Grila postului va conţine jurnale de ştiri şi emisiuni magazin preluate de la Euronews şi difuzate pe parcursul întregii zile, dar şi un program propriu de ştiri, difuzat în intervalul 16.00-16.10, pe format Euronews, fără prezentator.

Jurnalele Euronews vor fi transmise în engleză, iar rubricile şi emisiunile magazin vor fi subtitrate în limba română. Potrivit unui comunicat oficial, programele TVR News vor fi realizate exclusiv cu resursele tehnice şi umane existente, iar parteneriatul dintre cele două instituţii nu presupune costuri pentru TVR.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare