; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

TVR relansează campania „Oamenii Deltei”

03 May 2010

După ce în 2009 au reuşit să ajute la utilarea dispensarului din comuna Maliuc, realizatoarea Elena Dinu şi colegii săi speră să-i ajute şi pe copiii din Letea

CONDIŢII. Locuitorii din Maliuc au un dispensar nou datorită campaniei TVR 1, însă copiii din Letea încă învaţă într-o şcoală fără grup sanitar şi bibliotecă

TVR 1 va relua campania „Oamenii Deltei', demarată de postul public în primăvara anului trecut, continuând strângerea de fonduri pentru cei care trăiesc în satele izolate din Delta Dunării şi urmărind să prezinte traiul de zi cu zi al acestora.

Proiectul va debuta pe 10 mai în acest sezon şi va consta într-o serie de reportaje care ilustrează viaţa în rezervaţia naturală, difuzate de luni până vineri, de la ora 14.45.

„Primele şase materiale care vor fi prezentate sunt poveşti din campania trecută – cum se descurcă oamenii, câtă nevoie au de ajutorul nostru şi ce am găsit acolo', ne-a declarat realizatoarea Elena Dinu. Campania va culmina, pe 30 mai, de la ora 21.10, cu un teledon difuzat pe TVR 1.

35 de mii de euro în 2009

Anul acesta, producătorii caută să strângă bani pentru reconstrucţia şcolii din Letea, începută în 2009. „Am reuşit doar două clase anul trecut, mai avem nevoie de încă două clase. Pe lângă asta, mai au nevoie de calculatoare, bibliotecă, grup sanitar. Au veceul în curte', ne-a spus Elena.

Pe lângă eforturile depuse pentru întrajutorarea locuitorilor din zonă, televiziunea publică va organiza şi o expoziţie foto, între 20 mai şi 1 iunie, la Muzeul Şuţu din Capitală.
În 2009, TVR 1 a prezentat situaţia fondurilor adunate pe parcursul celor două săptămâni de campanie la „Gala Oamenii Deltei'. Cei 35 de mii de euro strânşi de postul public au mers atât către şcoala din Letea, cât şi către dispensarul din Maliuc. Gazdele evenimentului au fost atunci Cătălin Ştefănescu, Alexandra Velniciuc şi Cătălin Sava.

Citiţi textul integral în revistă.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare