; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

TVR Cultural transmite Nopţi de vară de la Schönbrunn

12 July 2010

Pe 14 iulie, TVR Cultural transmite în exclusivitate Nopţi de vară  de la Schönbrunn începând cu ora 21.35, arată un comunicat din partea TVR.

Postul va difuza spectacolul la scurt timp după producerea lui. Evenimentul a avut loc pe 8 iunie, în grădinile Palatului Schönbrunn din Viena. Televiziunea Română se află printre cele 60 de  posturi importante internaţionale care oferă acest concert.

Orchestra Filarmonicii din Viena, dirijată de celebrul Franz Welser Möst a oferit o seară de vis celor care au avut norocul sau inspiraţia să fie în capitala austriacă. Într-un cadru idilic, la Schönbrunn, organizatorii şi-au propus să aducă atât melomanii, cât mai ales publicul larg la un concert de cel mai înalt nivel, desfăşurat în aer liber, cu intrare gratuită.

Franz Welser Möst, pianistului Yefim Bronfman şi orchestra au interpretat pentru prima dată în acest context lucrările muzicale ale lui John Williams , creatorul coloanei sonore din filmul Războiul Stelelor'.

Marşul Imperial sau Tema Prinţesei Leia au fost puse în aceeaşi linie concertistică alături de partituri semnate de Joseph şi Johann Strauss, Franz Liszt, Otto Nicolai, Gustav Hoslt, Joseph Lanner şi John Williams. De altfel, întregul concert este construit în jurul temelor Lună – Planete – Stele. Prin această asociere, mesajul organizatorilor este unul extrem de generos : să aducă muzica clasică în inimile câtor mai mulţi oameni.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare