; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

SH_F_startfinal 19

TVR confirmă participarea la Eurovision 2014

09 January 2014

Societatea Română de Televiziune a confirmat printr-un comunicat de presă participarea la Eurovision anul acesta, melodia care va reprezenta România la acest concurs european urmând să fie aleasă în cadrul selecţiei naţionale.

JoinUs_credit foto eurovision.tv

TVR consideră că “România şi românii merită eforturile financiare necesare pentru a participa la acest eveniment important“.

Cei care doresc să intre în selecţia naţională se vor putea înscrie în competiţie în perioada 15 ianuarie – 14 februarie (depunerea sau trimiterea pieselor şi a documentelor prevăzute de Regulament la TVR sau prin e-mail pe adresa [email protected]).

SH_F_startfinal-19

Între 19 şi 20 februarie va avea loc preselecţia (un juriu de specialitate va audia piesele înscrise în concurs), iar pe 20 februarie vor fi anunţate cele maximum 12 melodii finaliste.

Pe 1 martie va avea loc selecţia naţională a Eurovision, în care va fi aleasă melodia câştigătoare, în cadrul unul spectacol televizat, cu public.

Concursul cântecului european Eurovision se va desfăşura, în acest an, la Copenhaga (Danamarca), pe 6, 8 şi 10 mai.

Ediţia de anul trecut a concursului a fost câştigată de Emmelie de Forest, reprezentanta Danemarcei, cu piesa “Only Teardrops“.

Cezar Ouatu, reprezentantul României la Eurovision 2013, s-a clasat pe locul al 13-lea în concursul a cărui finală a avut loc, în luna mai, la Malmö Arena (Suedia). Cezar a participat la Eurovision 2013 cu piesa “It’s My Life” (muzică şi versuri Cristian Faur).

Vrei să participi la concurs? Iată ce trebuie să faci:

Cei care doresc să participe la selecţie pot trimite pe adresa TVR – Calea Dorobanţilor, nr. 191, sector 1, Bucureşti sau pot depune la Registratura TVR un plic închis cu următoarele documente: un CD, conţinând varianta finală a piesei şi o versiune negativ în format WAV. Plicul trebuie să conţină următoarele informaţii legate de piesă: titlul, numele compozitorului (compozitorilor), numele autorului (autorilor) versurilor, numele interpreţilor şi al producătorului (publisher-ului), dacă există.

Melodia înscrisă nu trebuie să fi fost lansată comercial şi/sau interpretată public (integral sau parţial) înainte de 1 septembrie 2013. Depunerea pieselor la Registratura TVR (intrarea din strada Ermil Pangrati) se poate face în intervalul orar 8.00 – 20.00, iar expedierea prin poştă trebuie realizată până la data de 14.02.2014 (data poştei).

Piesele înscrise în concurs nu trebuie să depăşească 3 minute, iar vârsta minimă a interpreţilor trebuie să fie de 16 ani împliniţi la data finalei internaţionale.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare