; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

TVR a câştigat la premiile UNITER

19 April 2011

Horatiu_Malaele_UNITER_TVRPostul public a cucerit ieri premiul pentru cel mai bun spectacol de teatru TV la Gala Uniunii Teatrale din România (UNITER), prin piesa Unde-i revolverul', de Görgey Gábor, care va fi difuzată azi, de la ora 22.30, la TVR Cultural.

Produsă pe platourile TVR, într-o nouă serie de teatru de profil, piesa Unde-i revolverul?' este regizată de Mircea Cornişteanu, pe muzica lui Nicu Alifantis, iar distribuţia îi reuneşte, printre alţii, pe Horaţiu Mălăele (foto), Valer Dellakeza şi Sorin Leoveanu. Piesa e descrisă ca o comedie amară despre beţia puterii, despre teamă, laşitate şi curaj.

Teatrul TV a fost una dintre formele prin care Televiziunea Română era unică în peisajul media românesc. De-a lungul timpului, regizori importanţi precum Liviu Ciulei, Lucian Pintilie, Cornel Todea şi Petre Sava Băleanu montau spectacole de anvergură la TVR. Mi s-a părut normal să reluăm această tradiţie', a declarat Ruxandra Ţuchel, producătorul seriei de teatru TV la TVR.

Alte două piese ale postului public au fost nominalizate la categoria câştigată de Unde-i revolverul?'. E vorba despre Întoarcerea la matcă', de George Astaloş, în regia Ion Gostin, şi O întâmplare cu haz', de Carlo Goldoni, în regia lui Constantin Dicu.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare