; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Nichita stanescu

TVR 3 marchează săptămâna aceasta 86 de ani de la nașterea lui Nichita Stănescu

25 March 2019

Duminică, 31 martie, se împlinesc 86 de ani de la nașterea lui Nichita Stănescu. Începând de azi și până duminică, TVR 3 oferă telespectatorilor săi ocazia de a-și aminti de marele poet cu ajutorul unor emisiuni și înregistrări de arhivă.

 

După recenta săptămână dedicată lui Constantin Brâncuși, iată că TVR 3 alege să marcheze și cei 86 de ani de la nașterea lui Nichita Stănescu (1933 – 1983), care se împlinesc duminică, 31 martie.

Astfel, de astăzi până vineri, postul programează  în fiecare seară de la 21.50 „O seară cu Nichita', adică 10 minute cu „mărturii, amintiri, poezie, prieteni, oameni care l-au cunoscut şi care l-au preţuit necondiţionat'.

Sâmbătă, 30 martie, începe la 17.00 emisiunea „Nichita – Prefer privirea înainte', o emisiune în care ne reîntâlnim cu Nichita păstrat în memoria arhivei TVR: un portret de creator care a marcat o epocă a literaturii române.

Iar duminică, 31 martie, de la 15.30 puteți urmări „Din dragoste pentru Nichita', o emisiune-eveniment moderată de scriitoarea şi jurnalista Daniela Zeca Buzura, înregistrată la Biblioteca Naţională a României, în care sunt invitaţi în platou: Mircia Dumitrescuartist vizual, Acad. Eugen Simioncritic literar, Corneliu Medvedovcineast.

 

 

 

credit foto: ph-online.ro

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare