; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Shakespeare

TVR 3 îl sărbătorește astăzi pe William Shakespeare, cu spectacolul „Recitându-l pe Shakespeare”

23 April 2019

Marţi, 23 aprilie, în ziua când se împlinesc 403 ani de la dispariţia celui mai mare scriitor al literaturii engleze supranumit „Poetul din Avon', TVR 3 îi dedică un moment special de la ora 20.00.

În memoria marelui Will, la „Cap de afiş' prezentăm monodrama „Recitându-l pe Shakespeare – Lumea întreagă e o scenă şi toţi oamenii-s actori, un spectacol în regia şi interpretarea actorului Emil Boroghină.

Emil Boroghină, la 79 de ani cu multiple premii în teatru are o impresionantă carieră pe scenă, dar şi în spatele ei, fiind director şi unic selecţioner al Festivalului Shakespeare de la Craiova care va ajunge, în 2020, la cea de-a XII-a ediţie.

Având o binemeritată notorietate naţională şi internaţională, considerat a fi unul dintre cele mai importante festivaluri tematice ale Europei și printre cele mai importante festivaluri Shakespeare ale lumii, ediţia din 2018 a Festivalului Internațional Shakespeare s-a desfăşurat sub genericul „Planeta Shakespeare'. Organizat de Teatrul Național Marin Sorescu și Fundația Shakespeare, cu spijinul Primăriei Municipiului Craiova și Consiliului Local Municipal, Festivalul Internațional Shakespeare a adus la Craiova peste 25 de spectacole din 13 țări precum: Polonia, Marea Britanie, Coreea de Sud, Africa de Sud, România, Belgia, Franța, Japonia, Australia, Canada, Brazilia sau SUA. Următoarea ediţie a festivalului va fi organizată la Craiova, în 2020.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare