; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Stuttgart2019 logo

TVR 2 transmite în direct finalele Campionatelor Mondiale de Gimnastică de la Stuttgart

07 October 2019

În perioada 8-12 octombrie, de la ora 17.00, iubitorii sportului vor putea urmări evoluţiile celor mai buni gimnaşti ai lumii la TVR 2. Întrecerile vor fi comentate de Alina Alexoi.

Până în 13 octombrie, la Stuttgart, în Germania, se desfășoară Campionatul Mondial de Gimnastică 2019. La întreceri participă 93 de naţiuni împărţite în 12 subdiviziuni la fete şi 8 la băieţi. Cele mai bune trei note se iau în calcul pentru total, iar echipele clasate pe primele 12 locuri în calificări au obţinut biletul pentru Jocurile Olmpice de la Tokyo.
Echipa feminină a României a terminat calificările pe locul 22 cu 151.895 puncte. Cel mai bun rezultat i-a aparținut Denisei Golgotă la sărituri, care a ocupat locul 16 la acest aparat. Comitetul Olimpic și Sportiv Român a anunţat că gimnasta Maria Holbură (19 ani) va participa Jocurile Olimpice de la Tokyo, cu cel mai bun total la individual compus.

Calificările la masculin au început de luni, 5 octombrie, după ce Cristian Bățagă s-a accidentat, România a intrat în concursul la sărituri cu Roland Modoianu-Zseder, Răzvan Marc, Andrei Muntean, Vlad Cotuna și Marian Drăgulescu. Deținător a 10 medalii la Campionatele Mondiale, Marian Drăgulescu va mai concura şi la sol.
“Marian Drăgulescu încearcă imposibilul, să concureze la Stuttgart şi să aterizeze la Jocurile Olimpice. E cel mai titrat gimnast din delegaţia tricoloră, are opt titluri mondiale în palmares. La 39 de ani, Drăgulescu încearcă să se califice la cea  de-a cincea lui ediţie de Jocuri, după ce acum 19 ani a fost la prima…”, a spus Alina Alexoi.

Programul transmisiunilor în direct pe TVR 2:

MARȚI, ora 17:00, Finale pe echipe feminin
MIERCURI, ora 17:00, Finalele pe echipe masculin
JOI, ora 17:00, Finale individual feminin
VINERI, ora 17:00, Finale individual masculin
SÂMBĂTĂ, ora 17:00, Finale pe aparate.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare