; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Radu Beligan

IN MEMORIAM Radu Beligan: TVR 2 şi Prima îşi modifică programele

20 July 2016

După anunţul că Radu Beligan (97 de ani) a murit astăzi (20 iulie), la Spitalul Elias din Bucureşti, postul TVR 2 a decis să reorganizeze grila de programe din 20 şi 21 iulie, integrând programe „In Memoriam Radu Beligan'.

Radu Beligan

Astfel, miercuri, de la ora 19.10, telespectatorii TVR 2 pot vedea piesa de teatru „Amadeus' (spectacol din 1990, după Peter Schaffer, în regia lui Dinu Cernescu): povestea ultimilor ani de viaţă ai lui Wolfgang Amadeus Mozart (interpretat de Răzvan Vasilescu), la Viena, văzuţi prin ochii muzicianului Salieri (Radu Beligan), aflat în competiţie cu genialul compozitor.

Din distribuţie mai fac parte Irina Mazanitis şi Paul Ioachim.

Joi, 21 iulie, TVR 2 difuzează momente de arhivă cu Radu Beligan – „Televiziunea, dragostea mea' – de la ora 8.20 şi, în reluare, de la 12.35 şi 0.30.

Şi postul Prima va difuza vineri, de la 20.30, pelicula “Singurătatea florilor”, din 1975, în care regretatul actor interpretează rolul unui doctor foarte apreciat pe plan profesional, singuratic, orgolios, dar care a ratat totul pe plan personal.

Sub regia lui Mihai Constantinescu, “Singurătatea florilor” este o dramă cu câteva partituri actoricești interesante, jucate atât de Radu Beligan, cât și de Colea Răutu, Toma Caragiu și George Constantin.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare