; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Iata femeia 8

Spectacolul „Iată femeia pe care o iubesc” de Camil Petrescu, în seara aceasta, la TVR 2

14 April 2014

La sfârşitul lunii aprilie se împlinesc 120 de ani de la naşterea marelui dramaturg, romancier, filosof şi poet Camil Petrescu (n. 22 aprilie 1894 – d. 14 mai 1957). Cu ocazia acestei aniversări, TVR 2 difuzează lunea aceasta, 14 aprilie, de la ora 20.10, spectacolul „Iată femeia pe care o iubesc' de Camil Petrescu (din Arhiva de Aur a TVR, producţie 1981), în regia artistică a regretatului om de teatru şi film Cornel Todea.

[Not a valid template]

Tentativele de suicid ale arhitectului Mihai Stănculescu (interpretat de Ion Caramitru), refuzat de femeia pe care o iubea, Bella, îl aduce pe acesta la un sanatoriu de boli nervoase. Medicii sanatoriului condus de doctorul Omu (Mircea Anghelescu) propun o soluţie mai puţin obişnuită, aceea de a i-o prezenta pacientului pe Ana (Cristina Deleanu), sora geamănă a femeii pentru care era gata să-şi ia viaţa, ca fiind chiar „originalul'.

Viaţa lor se complică atunci când Ana se îndrăgosteşte de tânărul arhitect. Pe cine va alege Mihai? Pe Bella, cântăreaţa de cabaret, o fire rece, într-o continuă fugă între reprezentaţiile artistice, sau pe Ana, asistenta medicală echilibrată şi blândă?

În distribuţia piesei, alături de Ion Caramitru, de Mircea Anghelescu şi de Cristina Deleanu, telespectatorii îi pot revedea pe Ileana Predescu, Nineta Gusti, Amza Pellea, Emil Hossu, Monica Ghiuţă, Ovidiu Schumacher, Jorj Voicu, Ştefan Teodoriu şi Johnny Răducanu.

Fondul muzical care însoţeşte acest spectacol îi aparţine lui Johnny Răducanu, iar scenografia este semnată de Dana Lazanu şi de Anton Stelian.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare